”Jag satsade högt och trodde pĂ„ mig sjĂ€lv”

NÀr man stÄr inför ett vÀgval i livet kan man vÀlja att ta det sÀkra före det osÀkra, eller att vÄga ta steget ut i det okÀnda. Susanne Larsson pÄ Aoptik valde att göra det senare - och nu söker hon tvÄ nya kollegor till det egna företaget.

– Vi kan erbjuda hög kvalitĂ© till ett lĂ„gt pris och har prisbelönta progressiva glas.

– Vi kan erbjuda hög kvalitĂ© till ett lĂ„gt pris och har prisbelönta progressiva glas.

Foto: Sörmlands Media

Native2021-02-23 14:21
Detta Àr ett annonssamarbete.

– Jag har haft ett speciellt driv i mig sen jag var barn och har alltid velat bli optiker. Jag hade arbetat som optiker i ett antal Ă„r och varit med och startat upp andra butiker nĂ€r den perfekta lokalen blev ledig. DĂ„ sade jag upp mig frĂ„n mitt dĂ„varande jobb och valde att satsa pĂ„ mitt eget. 

Utan pengar i fickan och med tvĂ„ barn pĂ„började Susanne resan mot att bli Aoptik. Med vĂ€nner, familj och en etablerad kundkrets som stöd byggde hon upp sin butik och gjorde alltifrĂ„n renovering och mĂ„lning till att bestĂ€lla inredning och produkter pĂ„ egen hand. 

– Jag kan med handen pĂ„ hjĂ€rtat berĂ€tta att jag verkligen Ă€r stolt över vad jag Ă„stadkommit pĂ„ egen hand. Jag satsade högt och trodde pĂ„ mig sjĂ€lv, sen var det bara att köra. En krĂ„nglig vĂ€g ger ofta det bĂ€sta resultatet, berĂ€ttar Susanne. 

undefined
– Vi kan erbjuda hög kvalitĂ© till ett lĂ„gt pris och har prisbelönta progressiva glas.

Idag ingĂ„r Susannes butik i butikskedjan Aoptik, men hennes butik Ă€r fristĂ„ende vilket ger henne möjligheten att tĂ€nka och arbeta utanför ramarna. Sedan tre Ă„r tillbaka gĂ„r det Ă€ven att kalla för ett familjeföretag dĂ„ dottern Lina Larsson klev in som butiksansvarig. Nu arbetar mor och dotter sida vid sida med att göra allt för att se sina kunder nöjda och att alla ska kĂ€nnas sig vĂ€lkomna till butiken. 

–Det mĂ€rks att mĂ„nga tycker det Ă€r roligt nĂ€r en mor och dotter jobbar tillsammans och jag mĂ„ste sĂ€ga att det Ă€r en lyx att ha möjligheten att arbeta tillsammans med sin familj, berĂ€ttar Lina. 

Susanne kĂ€nde redan frĂ„n start att hon gillade Aoptiks koncept. Hon kan erbjuda kostnadsfria synundersökningar utan köpkrav, vilket gör att alla har möjlighet att kunna se över sina ögon. Om det sedan skulle leda till att kunden behöver investera i ett par glasögon har de ett brett utbud av bĂ„gar de kan vĂ€lja mellan, dĂ€r mĂ„nga bĂ„gar ingĂ„r i glaspriset. De flesta optikerbutiker fĂ„r ett begrĂ€nsat antal bĂ„gar frĂ„n leverantörer, men pĂ„ Aoptik handplockar Susanne och Lina sina bĂ„gar och kan pĂ„ sĂ„ sĂ€tt erbjuda ett stort utbud av mĂ€rken till sina kunder. 

– Vi har vid fler Ă€n ett tillfĂ€lle fĂ„tt beröm för vĂ„rt breda utbud och att vi kan erbjuda flera storlekar, fĂ€rger och former pĂ„ vĂ„ra bĂ„gar. Vi har verkligen möjligheten att anpassa servicen efter individen, berĂ€ttar Lina. 

undefined
Aoptiks skyltfönster anvÀnds för att visa upp butikens populÀra bÄgar, men andra lokala smÄföretagare har ocksÄ möjlighet att skylta i deras fönster.

Susanne berÀttar att mÄnga Àr vÀldigt mÄna om sina ögon och att hon vÀrdesÀtter möjligheten att kunna hjÀlpa sina kunder. Hon fortsÀtter:

– Vi kan erbjuda hög kvalitĂ© till ett lĂ„gt pris och har prisbelönta progressiva glas. Vi Ă€r stolta över att vara en kvalitetsbutik som kan erbjuda sina kunder ett lĂ€gre pris. 

För bĂ„de Lina och Susanne Ă€r det viktigt att kunderna ska trivas och kĂ€nna sig bekvĂ€ma i butiken. Under pandemi har de dĂ€rför valt att anpassa sin verksamhet för sĂ„vĂ€l sin egen som sina kunders sĂ€kerhet, nĂ„got de gjort redan sedan pandemins början. De erbjuder bland annat sĂ€rskilda öppettider endast för de i riskgrupp och har ordentligt med skydd i form av bĂ„de visir och munskydd. 

– Vi Ă€r vĂ€ldigt noggranna med att inte flockas i butiken och sprider ut oss i den mĂ„n det Ă€r möjligt. SjĂ€lvklart tvĂ€ttar och spritar vi vĂ„ra hĂ€nder, och uppmanar vĂ„ra kunder att göra detsamma. Vi hjĂ€lps Ă„t helt enkelt, berĂ€ttar Lina. 

undefined
–Det mĂ€rks att mĂ„nga tycker det Ă€r roligt nĂ€r en mor och dotter jobbar tillsammans och jag mĂ„ste sĂ€ga att det Ă€r en lyx att ha möjligheten att arbeta tillsammans med sin familj, berĂ€ttar Lina.

Trots pandemin ser Aoptik ljust pĂ„ framtiden. Sedan start har de vĂ€rnat om sin lokala förankring och valt att sponsra lokala klubbar och föreningar, samt stöttat vĂ€lgörenhetsorganisationer och lokala smĂ„företagare. Detta Ă€r nĂ„got de planerar att fortsĂ€tta med. 

– MĂ„let Ă€r att vi ska fortsĂ€tta att vara en trygg och stabil butik som vĂ€rnar om vĂ„ra kunder, och samtidigt fortsĂ€tta det fina lokala engagemang vi har. Har man möjlighet att hjĂ€lpa till anser vi att det Ă€r viktigt att man gör det, menar bĂ„de Lina och Susanne. 

Aoptik

Vill du veta mer om Aoptik klicka hĂ€r, eller kontakta Susanne och Lina pĂ„: 

Telefon
016-12 60 60

Besöksadress: 
Fristadstorget 6
632 20 Eskilstuna

Karta: A Optik Susanne Larsson Optik AB
Den hÀr annonsen Àr producerad av en kommersiell skribent. Den Àr alltsÄ inte skriven av nÄgon av vÄra journalister pÄ StrengnÀs Tidning.