Bassängträningen på Löt måste få fortsätta!

Avtalet med Löt går inte ut förrän 31 jan 2022. Bassängen ska alltså stå tom under hela hösten och kosta patienter lidande och skattebetalarna pengar, skriver Elisabeth Didriksson.

Avtalet med Löt går inte ut förrän 31 jan 2022. Bassängen ska alltså stå tom under hela hösten och kosta patienter lidande och skattebetalarna pengar, skriver Elisabeth Didriksson.

Foto: Elisabeth Bodén/Hamrehus

Insändare2021-06-13 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag fick ett brev från Region Sörmland där det står att man sagt upp avtalet med Löt och att badet inte kommer att fortsätta. Ingen förklaring till varför. Badet på Löt har betytt oerhört mycket för många människor. Människor med olika fysiska problem som fått lindring och bättre livskvalité genom träning i det varma vattnet.

Efter ett år då vi inte haft denna möjlighet på grund av pandemin mår många av oss mycket sämre. Vi behöver verkligen komma igång med träning igen och hade sett fram emot det. 

"Träning och andra hälsobefrämjande insatser är viktiga "säger Hälso o sjukvårdsdirektör Monica Samuelsson i sitt svar på min insändare i höstas angående att 70plussare inte skulle få bada på grund av pandemin." Patienten i fokus". "Lyssna på patienten". Fysisk träning på recept". "Region Sörmland ska bli landets friskaste 2025" Är detta bara vackra ord som inte gäller i verkligheten?

Rehabilitering efter operation och andra behandlingar kräver att det finns till gång till adekvat träning.Varmvattenbad är i särklass det bästa för detta. 

Avtalet med Löt går inte ut förrän 31 jan 2022. Bassängen ska alltså stå tom under hela hösten och kosta patienter lidande och skattebetalarna pengar. Är detta verkligen rimligt och försvarbart? Vad säger läkarna och annan sjukvårdspersonal? Vad säger politikerna? Detta är en stor fråga som berör många människor.

Många har engagerat sig i frågan och det finns en grupp på Facebook och det finns en namninsamling som pågår för att visa hur viktig den här frågan är. Beslut i en så här stor fråga som berör så många människor och deras livskvalité och framtid bör tas upp på en högre nivå inom regionen. Gör om, gör rätt! Låt oss vara patienter i fokus och få den hjälp vi behöver!