Låt P-skivan snurra i Eskilstuna!

Avgiftsfri parkering menar vi är en del av lösningen, för att näringslivet sedan kan välkomna in sina kunder! Skriver Bo Hellmark, gruppledare för KD i Eskilstuna och Kim Fredriksson, gruppledare för SD i Eskilstuna.

Avgiftsfri parkering menar vi är en del av lösningen, för att näringslivet sedan kan välkomna in sina kunder! Skriver Bo Hellmark, gruppledare för KD i Eskilstuna och Kim Fredriksson, gruppledare för SD i Eskilstuna.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Insändare2021-09-23 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Coronaviruset har haft en tydlig och kraftig påverkan på näringslivet i Eskilstuna. Hotell- och restaurangbranschen, resenäringen, konserter, frisörer och evenemang drabbas hårt av färre besökande kunder och stort intäktsbortfall. 

Företagarna i centrum genomgår och har under en längre period genomgått svåra tider, särskilt småföretagarna. ”Centrumdöden” är något som diskuteras flitigt både i lokalmedia och bland alla våra invånare.

De flesta av våra företag i Eskilstuna centrum är riktigt serviceinriktade, duktiga på att marknadsföra sig och gör allt för att locka kunder till centrum.

Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna i Eskilstuna vill göra allt för att öka besöken och kunderna till centrum för att göra innerstaden mer levande.

Avgiftsfri parkering menar vi är en del av lösningen, för att näringslivet sedan kan välkomna in sina kunder! Varje år passerar vi flera olika högtider som ger företagarna möjligheter att öka omsättningen och säkra intäkter. Redan till julen (december månad) vill KD och SD i Eskilstuna se en avgiftsfri parkering under högst 2 timmar i följd i centrum med P-skiva. Det ska gälla biljettområde C3.

Som kund väljer man ofta den handelsplats där möjligheten till avgiftsfri parkering finns, något som vi kan se på andra ställen runt om i kommunen.

Vi är säkra på att detta förslag kommer att välkomnas av både Eskilstunabor och företagarna i centrum.

Vidare tycker vi från KD och SD att det är klokt att Eskilstuna kommun har anställt en stadsutvecklingsstrateg med fokus på Eskilstunas centrumutveckling. Ett levande centrum och ett blomstrande näringsliv ger oss ett rikare utbud av butiker och behåller viktiga arbetstillfällen.

Ett mer levande centrum ökar tryggheten för såväl enskilda individer som företag.