Så får du färdas med elsparkcykel i Eskilstuna

Uppdatera dig där innan du ger dig ut i trafiken. Gå in på  webbplats eskilstuna.se..Skriver Tomas Bonér, avdelningschef på trafikavdelningen. Eskilstuna kommun.

Uppdatera dig där innan du ger dig ut i trafiken. Gå in på webbplats eskilstuna.se..Skriver Tomas Bonér, avdelningschef på trafikavdelningen. Eskilstuna kommun.

Foto: Magnus Andersson/TT

Insändare2021-06-11 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till signaturen "Vän av ordning" publicerad den 8 juni.

Hej!

Eskilstuna kommun välkomnar alla bolag som skapar fler jobb till Eskilstuna. Då elsparkcyklar är ett ganska nytt fordon på våra gator, tycker vi att det är viktigt att skapa gemensamma spelregler i samarbete med företag som hyr ut elsparkcyklar. 

Vi har också som andra kommuner tagit fram en avsiktsförklaring mellan kommunen och företagen. Avsiktsförklaringen beskriver bland annat vilka zoner där elsparkcyklar inte får parkeras, hastighetsbegränsningar, krav på utplacering och hur felparkerade elsparkcyklar ska hanteras.

Vi ser gärna att kommunens invånare och besökare använder fossilfria fordon, som är positivt för miljön. Ju fler som åker hållbart desto bättre! Så ta det lugnt, visa hänsyn, använd hjälm och följ de regler som gäller.

För att göra det lite enklare att veta vad som gäller i Eskilstuna, när du färdas på en elsparkcykel finns information på vår webbplats eskilstuna.se. Så uppdatera dig där innan du ger dig ut i trafiken.