EEM: Vi sÄg möjligheter till förbÀttringar

Det rÄder fri konkurrens, vilket Àr en fördel i ett öppet stadsnÀt. Om du som kund Àr missnöjd med din mÄnadskostnad kan du alltsÄ byta tjÀnsteleverantör.Skriver Fredrik Stake, EEM.

Det rÄder fri konkurrens, vilket Àr en fördel i ett öppet stadsnÀt. Om du som kund Àr missnöjd med din mÄnadskostnad kan du alltsÄ byta tjÀnsteleverantör.Skriver Fredrik Stake, EEM.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

InsÀndare2020-11-18 05:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Svar pĂ„ InsĂ€ndaren ”Dyrare stadsnĂ€t: Vad fĂ„r jag för pengarna?” Publicerad den 16/11.

Vad kul att du varit nöjd med stadsnÀtet. Vi Àr mÄna om att Eskilstunaborna fÄr en bra uppkoppling till rimlig kostnad.

Det stÀmmer att Eskilstuna Energi och Miljö, EEM, frÄn och med den 1 december byter kommunikationsoperatör till IP-Only.

EEM valde att sĂ€ga upp avtalet med Fibra eftersom vi sĂ„g möjligheter till förbĂ€ttringar och förenklingar, genom att sjĂ€lva tillhandahĂ„lla fiber och anlita en extern kommunikationsoperatör för driften av nĂ€tet. IP-Only vann under vĂ„ren 2020 upphandlingen om ny kommunikationsoperatör. 

Det Àr Àven fortsÀttningsvis EEM som Àger och bygger ut fibernÀtet i Eskilstuna kommun. Kommunikationsoperatören Àr aktören som hÄller i plattformen för tjÀnsteleverantörerna.

Kunden vĂ€ljer sjĂ€lv tjĂ€nsteleverantör, det vill sĂ€ga företag som tillhandahĂ„ller internet, IPTV och kapacitet. Exempel pĂ„ tjĂ€nsteleverantörer Ă€r Telenor, Com Hem och Viasat. 

Det rÄder fri konkurrens, vilket Àr en fördel i ett öppet stadsnÀt. Om du som kund Àr missnöjd med din mÄnadskostnad kan du alltsÄ byta tjÀnsteleverantör.

IP-Only har förbundit sig att se till att tjÀnsteutbud, kvalitet och priser ska vara marknadsmÀssiga över hela den sjuÄrsperiod vi tecknat avtal för.

För att sĂ€kerstĂ€lla ovanstĂ„ende kommer EEM att göra Ă„rliga jĂ€mförelser med andra stadsnĂ€t, bland annat Fibras nĂ€t. 

EfterfrĂ„gan ökar pĂ„ allt snabbare internet. Tillsammans med IP-Only och tjĂ€nsteleverantörerna kommer vi att kunna erbjuda allt högre hastigheter till konkurrenskraftiga priser. 

Jag hoppas att detta gav svar pÄ dina frÄgor!