Detta är ett annonssamarbete

Effektiv hjälp med att ordna upp ekonomin

18 januari 2022 21:46

Mycket kan hända med sin ekonomi, som kan göra att man helt plötsligt inte har bra kontroll på läget och det börjar växa upp en mindre panik inombords. Högen av lån och krediter växer, och du vet inte hur du ska få ordning på allt.

Du behöver en plan för att få ordning på din ekonomi och du har bara en begränsad tid på dig. Den goda nyheten är att det finns hjälp för att du ska komma på goda fötter med din ekonomi igen. Det bästa du kan göra nu är att samla all information om de lån och krediter du har idag. Gör en lista över alla dina krediter, inklusive ränta, belopp och lånedetaljer.

När du har samlat all information, så ser du kanske att några lån har väldigt hög ränta. Dessa lån bör avklaras snarast möjligt, även om andra lån kan betalas av först. Lån med hög ränta och avgifter ökar den totala lånekostnaden avsevärt och dessa lån kan röra till det en hel del i din ekonomi.

Sänk din månadskostnad effektivt

Nästa steg är att ansöka om samlingslån, som du använder dig av för att betala de lån och krediter du har idag. Framför allt de med hög ränta och avgifter. Kontakta Nystart Finans för att få mer information om hur samlingslån fungerar och vad du kan göra. Innan du ansöker om samlingslånet kan du ta en titt på din egen kreditvärdighet, som du enkelt kan göra via UC.

Ju bättre kreditvärdighet du har, desto större chans för att du får ett lån med bättre villkor och det är just det vi eftersträvar här. Tänk efter om du har några "vilande" krediter i någon butik eller liknande. Det kan handla om att du en gång upprättade en form av konto i en butik, där du är beviljad att handla på kredit upp till en viss summa. Om du har några du inte använder, så avsluta dem. Dessa är negativa för din kreditvärdighet.

Fördelar med samlingslån

Med samlingslån kommer flera fördelar, med det gemensamma målet om att sänka dina månadskostnader och att förbättra din ekonomi. Var bara noggrann med att du har tagit med alla krediter du har och att de dyraste lånen försvinner först.

– Du ska bara samla ihop de lån som är dyrare än ditt samlingslån, vilket bland annat brukar inkludera olika snabblån.

– Färre lån - färre fakturor, vilket ger en bättre ordning när det är dags för betalning.

– Lägre ränta och avgifter, så dina månadsavgifter blir lägre.

– Det kan finnas chans att få samlingslån, trots att man har betalningsanmärkningar.

Från

nystartfinans.se