Detta är ett annonssamarbete

Handla med kryptovalutor 2022, alternativ till Bitcoin

22 mars 2022 09:32

Bitcoin är en av de största och mest välkända av kryptovalutorna. Kanske är det därför som El Salvador valt att bli världens laboratorium för Bitcoin. Presidenten i El Salvador har under kontroverser infört Bitcoin som officiell betalningsmetod i landet. Inte helt utan risk, då Bitcoin precis som alla kryptovalutor svänger kraftigt i värde.

Samtidigt finns det många andra kryptovalutor att handla med, även om de inte är lika välkända som Bitcoin har flera blivit riktigt stora. Vissa kryptovalutor kan skilja sig lite åt och därför kan det vara bra att lära sig mer, som om Ripple.

Kryptovalutan Ripley, ett av många alternativ

Bortom Bitcoin finns kryptovalutan Ripple som kanske är mer känd under namnet XRP. Ripple har funnits på marknaden sedan år 2012 och är en av de större kryptovalutorna. Till skillnad mot andra kryptovalutor används Ripple främst av banker och företag. Som privatperson går det att spekulera och investera i kryptovalutan, men den är inte framtagen som betalningsalternativ för privatpersoner.

Alternativen att invester i Ripple är flera, precis som andra alternativ. Det kan vara upp och nedgång, köpa som riktiga tokens eller som värdepapper. Tekniken bakom är snarlik många andra kryptovalutor även om det inte är en renodlad blockkedje-teknik som används. Köp och handla krypto med Cryptomeister som Ripple med komplett guide hur du ska gå tillväga.

Minas alla kryptovalutor?

Nej, inte alla kryptovalutor minas eller utvinns som det även heter. Att vissa kryptovalutor minas har flera syften, bland annat:

Genom att mina skapas en säker blockkedja och gör att det är lätt att decentralisera kryptovalutan. 

Det är så nya coins skapas.

Ett sätt att genomföra transaktioner, både för att godkänna och bekräfta transaktionen.

Bakom finns komplicerade matematiska formler, beräkningarna görs av datorer som är speciellt framtagna för att mina. Brytningen och utvinningen av kryptovalutor, som Bitcoin kräver stora mängder energi vilket ibland kritiseras ur miljöperspektiv. 

Det finns även kryptovalutor som inte minas, utan alla coins tas fram vid lanseringen och därefter produceras inte fler. Vissa kryptovalutor marknadsför sig även som mer miljövänliga och socialt hållbara. 

Var alltid observant när du ska handla med kryptovalutor

Det finns många alternativ att investera i när det kommer till kryptovalutor. Det enda sättet att kunna investera något säkrare är att läsa på och lära sig hur marknaden fungerar. 

Olika alternativ har alltid vissa risker. Nya kryptovalutor kan snabbt krascha eller falla kraftigt i värde efter de släpps.För att lyckas med sina investeringar behövs därför ett intresse i handeln. 

Det gäller även att vara observant på att det finns bedrägerier, bedragare lovar ofta stora vinster och snabbt. Blir du kontaktad direkt via sociala medier eller telefon är det bäst att vara extra försiktig och lämna aldrig ut några känsliga uppgifter.

Från

cryptomeister.com