Detta är ett annonssamarbete

Så här kan du spela på fotboll under året

Europamästerskapet i fotboll 2020 fick äntligen gå av stapeln och vi kan förvänta oss flera spännande fotbollsmatcher under resten av året. Att betta på fotboll är en riktig folkhobby och trots att det krävs lite strategi för att lyckas långsiktigt så är det enkelt att komma igång med fotbollsbetting.

8 juli 2021 13:55

Fotboll är en av de mest populära sporterna i Sverige och det finns mycket att ta reda på när de kommer till hur själva spelet fungerar. Sportsbetting ger spelet en ytterligare dimension, eftersom personer som slår vad om vilket lag som ska vinna, hur länge matchen håller på eller vilken spelare som gör flest mål är mer involverade i matcherna. För många är det roligare att kolla på matcher och turneringar om de påverkas av slutresultatet eller det som händer under matchen. Fotboll är så pass populärt i sportsbetting på grund av att det spelas så många matcher globalt under hela året. Det finns därför nästan alltid något att spela på.

 

Att ta del av analyser och speltips

Att betta på fotboll kan vara så enkelt eller så komplicerat som man själv vill. Det är väldigt enkelt att bara slå vad om att ens favoritlag ska vinna matchen eller att ens favoritspelare ska göra mål och hoppas på det bästa. Men samtidigt är det en hobby som har en tendens att utvecklas, eftersom det finns så många olika saker som kan påverka matchen eller turneringens resultat. 

 

Många som spelar på fotbollsbetting besöker den svenska versionen av betting.com för att läsa igenom deras guider, speltips och analyser. Inför matcher så finns det alltid uttömmande information om matchen och lagen, vad experterna anser om matchen, lagens historik och skribentens bästa speltips. Många personer väljer att följa oberoende experter och deras olika tips för att sätta sina odds, eftersom de brukar kunna göra bättre analyser än vad amatörer kan göra. Betting.se är även en samlingsplats för personer som är intresserade av att betta på andra sporter, eftersom det går att få bra information om och spela på flera olika sportmatcher som till exempel ishockey, tennis eller basket.


Hur odds fungerar

Vadhållningsagenten sätter oddsen och de representerar förhållandet mellan insatsen och vinsten på ett specifikt utfall om du väljer att slå vad om det. Oddsen visas i regel som bråkdelar (2/1) eller som decimaler (2,00) och man får själv bestämma vilken variant man föredrar att använda. Om ett resultat av en match eller ett event har oddsen 2/1 eller 2,00 betyder det att du vinner 2 kronor för varje 1-krona du satsar.

 

Det finns tusentals olika fotbollsmatcher att slå vad om varje vecka och du kan spela på allt från lokala lag och IFK Göteborg till Premier League eller Real Madrid. På bettingsidor hittar du oddsen på hur sannolikt det är att matchen vinns av lag A, lag B eller blir oavgjort. Det finns även odds på hur sannolikt det är att olika saker händer i matchen, som till exempel antalet mål som görs, hörnor, röda och gula kort som delas ut under matchen och vilken spelare som kommer göra mål för att nämna några saker som går att slå vad om.

 

När man spelar på odds kan man välja mellan flera olika bettingsidor och många erbjuder konkurrenskraftiga odds eller specialerbjudanden för att locka till sig spelare. När matchen har spelats färdigt och resultatet är bekräftat så får du veta om du vann eller inte. Om du har satsat på rätt resultat får du tillbaka din ursprungliga satsning och vinsten från oddsen.

 

Olika typer av bets

Det går att spela på fotboll på flera olika sätt och man kan slå vad om flera olika saker under en och samma match. Här är några vanliga spelformer:

 

Att satsa på en matchvinnare är det vanligaste sättet att betta på och det kallas även för 1x2 hos vissa spelsidor. Det här är även det enklaste sättet att spela på, eftersom du helt enkelt väljer ett av tre utfall och spelar på det. Det kan vara seger för hemmalaget, för bortalaget eller oavgjort. Det är vanligt att nybörjare börjar med att enbart spela på matchvinnaren, för att sedan utvidga sitt spel när de har vant sig vid upplägget. Ett alternativ till att spela på 1x2 är att spela på en moneyline. Det fungerar likadant som 1x2, men om det blir oavgjort så betalas pengarna tillbaka.

 

När du spelar på Över/Under så slår du vad om hur många mål det kommer bli totalt i matchen. För fotboll är det vanligaste värdet över eller under 2,5 mål, så om du har slagit vad om att det kommer bli över och matchen slutar med 3 mål så har du vunnit. Har du spelat under och matchen slutar med 2 eller färre mål så har du vunnit. I andra sporter görs det fler eller färre genomsnittliga mål. I hockey är till exempel det vanligaste värdet över eller under 5,5 mål.

 

Det går även att spela på resultat där man försöker förutspå vilket slutresultat i matchen det kommer att bli, som till exempel 1-1 eller 2-3. Handikapp är också en populär spelform som handlar om att man spelar på hur många mål ett lag kommer att vinna med. Det går även att spela på att det andra laget leder från starten. Värdena är vanligtvis -1 och +1, men det kan variera beroende på hur mycket som skiljer sig mellan lagens prestanda. Att spela på handikapp kan ge bättre odds än när man spelar på matchvinnare.

 

Ovanstående spelformer är bara några av de alternativ du kan välja på när du bettar på fotboll. Det kan vara en bra idé för nybörjare att börja med de vanligaste spelformerna och förstå dem till fullo innan man går vidare och lär sig fler sätt att spela på. 

 

Betting på fotboll är en intressant hobby som kan ge lite extra spänning till fotbollen. Kom ihåg att bara spela för att det är roligt och en intressant krydda till kommande fotbollsmatcher.

Från

Betting.com