Detta är ett annonssamarbete

Transaktionssmidighet bland spelsveriges topptrender

17 mars 2022 14:33

Sedan dörrarna slogs upp den 1 januari 2019 har vi sett flera trender ta form på den svenska spelmarknaden. I dag är en av de mer framträdande trenderna smidiga ekonomiska transaktioner, vilket ska leda till ökad användarvänlighet.

I den svenska spelvärlden har betting snabba uttag blivit det stora nya, det vill säga smidiga transaktionslösningar som gör det enkelt för användaren att hantera insättningar och uttag. Istället för att ibland behöva vänta i dagar på en traditionella banköverföring, sker transaktionerna omedelbart.

En unik marknad

Ur flera aspekter är den svenska spelmarknaden unik i den globala spelindustrin. Dels för att vi har ett statligt kontrollerat licenssystem som de olika aktörerna måste förhålla sig till, dels för att svenskarna är ovanligt snabba med att anamma ny teknik, vilket har lett till att internationella aktörer testkör sina koncept här.

Med andra ord är det inte helt långdraget att beskriva svenska folket som en sorts teknologisk trendsättare där lyckade koncept sedan testas vidare i andra länder – Spotify, Swish, E-legitimation och Skype är bara några exempel på revolutionerande uppfinningar som vi tar för givet, men vissa av dem saknar fortfarande motsvarighet utanför våra gränser.

Ett användande av tredjepartstjänster

På den svenska spelmarknaden erbjuder de spelbolag som är i framkant flera olika transaktionsmetoder för att underlätta sina användares insättningar och uttag. Utöver traditionella banköverföringar och kortbetalningar, finns det exempelvis des om låter användaren sköta sin ekonomi via tredjepartslösningar som Swish, PayPal och Trustly, med vilka transaktionerna sker direkt.

För att kunna använda just PayPal eller Trustly krävs det först att användaren skapar ett konto hos tjänsterna och gör en insättning från sin bank. Själva registreringen är snabb, men att föra över till PayPal för första gången kan ta lite tid eftersom tjänsten vill göra ett kontrollutdrag för att försäkra sig om att du verkligen är ägaren till bankkontot.

Andra populära trender

Jämte smidiga transaktionslösningar är användandet av E-legitimation som registreringsalternativ populärt bland de svenska spelsidorna. Genom att erbjuda exempelvis BankID behöver inte deras kunder genomgå den omfattande registreringsprocess som fanns dessförinnan och som krävdes att olika typer av dokument med personlig data skickades fram och tillbaka. Nu räcker det istället att bara knappa in sin kod så är allt klart direkt.

Eftersom registreringsprocessen är så effektiv kallas detta ibland för ”casino utan konto”, men så är inte fallet. Spelaren får visst ett personligt konto kopplat till sig där alla ens inställningar och transaktioner finns lagrade för återkommande besök – precis som vanligt.

Vilken som blir nästa teknologiska trend på den svenska spelmarknaden återstår att se, men vi väntar med spänning på vad omvärlden vill testa hos det svenska folket med härnäst.

Från

bonus-kampanjkod.se