Det grova våldets upptrappning kräver satsningar

Alla goda krafter behövs från alla de tre politiska nivåerna, staten, regionerna och kommunerna.  
Skriver Hans Bergström.

Alla goda krafter behövs från alla de tre politiska nivåerna, staten, regionerna och kommunerna. Skriver Hans Bergström.

Foto: Jens Werner

Insändare2020-09-25 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Dödsskjutningarna i vårt land ökar och kommer allt närmare oss sörmlänningar när både Eskilstuna och Nyköping drabbats förra veckan. Kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson höjer rösten och skyller på regering och riksdag som bara tjafsar utan att föreslå konkreta lösningar på hur vi ska få stopp på gängkriminaliteten. Att en ung människa skjuts till döds i Nyfors är väl ändå ett problem för Eskilstuna?

Vad görs för att få bukt med segregationen i vår utanförskapsområden i Eskilstuna? Vad görs för att få fler vuxna i förskolor och skolor som i tid kan uppmärksamma begynnande kriminalitet och oönskat beteende i klassrummen? Satsning på fler fritidsgårdar och fältassistenter är ett annat sätt att jobba förebyggande. Mer pengar till föreningslivet och civilsamhället som gör stora insatser för att fånga upp unga människor som riskerar att hamna i gängkriminalitet.

Allt detta är kommunens ansvar. Alla goda krafter behövs från alla de tre politiska nivåerna, staten, regionerna och kommunerna. Då räcker det inte att höja rösten och skylla på rikspolitikerna utan fundera över vad kan vi göra i Eskilstuna för att göra vår kommun tryggare.