En medborgares bön: "Ta reda på sanningen"

Signaturen "GD" ber kommunen att ta reda på sanningen och inte nöja sig med en "förstudie" som "vilar på kommunens antagna konkurrensprogram".

Signaturen "GD" ber kommunen att ta reda på sanningen och inte nöja sig med en "förstudie" som "vilar på kommunens antagna konkurrensprogram".

Foto: Joakim Serrander

Insändare2021-11-10 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik till "Stabil hemtjänst är fokus för majoriteten i Strängnäs", 2 november 2021

Nu fyrar kommunledningen av en salva med sitt tyngsta artilleri. Kommunstyrelsens ordförande, socialnämndens ordförande och ett par till. Imponerande! Ambitionen är lovvärd: stabil hemtjänst med kontinuitet och kvalitet i fokus. Helhetsansvaret är självklart och ska vad jag begriper hållas vad än politiker sysslar med i sin dagliga gärning.

Då är det väl inte mycket begärt att medborgarna också får nagelfara en garanterat opartisk utredning av hur dagens aktörer ställer sig i förhållande till varandra, vilket betyg var och en får när de blir prövade i skrivsalen utan möjlighet att skaffa sig ohemula fördelar. Kontinuitet är enkelt att kvantifiera. Men stabilitet och kvalitet är lite knepigare att både förstå och sätta poäng på. Så där behövs ett proffs med dokumenterade kunskaper i hantering av mjuka mått ("intellectus" som redan de gamla grekerna kallade den typen av kunskap).

En bön från en av era medborgare: Bordlägg och utnyttja tiden till att ta reda på sanningen. Nöj er inte med en "förstudie" som "vilar på kommunens antagna konkurrensprogram" och har blivit både opartisk och full med öppna frågor. Om det hade varit ett försök till akademisk uppsats och jag handledaren hade jag varit tvungen att underkänna den. Rätt av. Sorry.