SĂ€nk dieselpriset!

SÀnk dieselpriset med tre kronor per liter innan det Àr försent! skriver kristdemokraterna Susanne Henning Aihonen och Bo Hellmark.

SÀnk dieselpriset med tre kronor per liter innan det Àr försent! skriver kristdemokraterna Susanne Henning Aihonen och Bo Hellmark.

Foto: Anders Wiklund/TT

InsÀndare2022-01-26 07:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Sverige har vÀrldens dyraste diesel. Regeringen pressar upp dieselpriserna pÄ bekostnad av barnfamiljer och pensionÀrer som lever utanför storstÀderna. För företagarna, lantbrukare och skogsbrukare innebÀr de snabbt stigande priserna ett mycket allvarligt problem i ett redan anstrÀngt lÀge. Kristdemokraterna vill skrota Sveriges mÄl om reduktionsplikt för diesel och ÄtergÄ till EU-direktivets mÄl för 2030. Vi mÄste strÀva mot och nÄ vÄra klimatmÄl pÄ ett sÀtt som lÄter mÀnniskor vara med, snarare Àn ett dÀr verksamheter och mÀnniskors privatekonomi knÀcks. Hela Sverige ska fungera!

Det hÀr ska gynna hela Eskilstuna med omnejd! Alla som driver lantbruk och industri har behov av diesel till arbetsmaskiner och bilar för att kunna vara verksamma, försörja sig och bidra med livsmedel och nödvÀndiga produkter ska gynnas! Inte drabbas! Man ska kunna ha familj med barn med behov av skjuts till skola och fritidsaktiviteter. Att chockhöja dieselpriset sticker i ögonen pÄ oss Kristdemokrater som vÀrnar familj, företagande och arbetsmarknad.

Sörmland Àr en stor region med landsbygd, företagande och naturvÄrdsliv. Det mÄste fungera! Med allt annat som nu hÀnder till följd av pandemin i vÄrt land sÄ ska vi med alla medel underlÀtta för de verksamheter som fortfarande kÀmpar pÄ och mÄnga av dessa finns pÄ landsbygden. Varför ska Sverige ha vÀrldens dyraste diesel?
SÀnk dieselpriset med tre kronor per liter innan det Àr försent!