Annons

Samarbetet som gör skillnad på riktigt

”Genom samarbete kan vi hjälpa varandra, minska matsvinnet och bidra till en bättre miljö. Tillsammans kan vi bidra till ett bättre Eskilstuna”, menar Ica Kvantum Ekängens butikschef Andreas.

Eskilstuna 27 september 2021 16:00
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

Sedan drygt två år tillbaka har Ica Kvantum Ekängen samarbetat med Eskilstuna Stadsmission – ett samarbete som gjort mycket gott för många människor. Genom att butiken skänker produkter med kort datum, som blivit kantstötta eller som ska byta förpackning har Stadsmissionen fått möjlighet att erbjuda näringsrika matpaket till de människor som behöver det som mest. 

— Vi är oerhört tacksamma för detta samarbete. Det har gjort att vi kunnat hjälpa många, både vuxna och barn. Vi får tillgång till kylvaror, torrvaror och frukt som det inte är något fel på, men som inte längre går att sälja i butik. En kantstött marängbotten kan komma att bli en treårings födelsedagstårta. För oss är det avgörande att butiker tänker ett steg längre och ser över hur de kan hjälpa till, precis som Ica Kvantum Ekängen valt att göra, berättar Carina på Eskilstuna Stadsmission. 

Andreas, som är butikschef på Ica Kvantum Ekängen, fyller i: 

— När Stadsmissionen tog kontakt med oss för att inleda ett samarbete var det givet att tacka ja. Vi deltar gärna i bra saker och som vi direkt kan se kommer till nytta. Genom att skänka det vi plockat bort från butiken kan det komma till användning i stället för att kastas. Det gynnar både våra medmänniskor och miljön. 

Det lokala spelar en stor roll för butiken ur många aspekter och de använder sig bland annat av lokala leverantörer och produkter som närodlats. Så när det kom till att stötta en organisation som vill göra skillnad var det ingen tvekan om att det skulle ske lokalt. 

— Vi kan visa direkt vilket resultat deras engagemang ger. Det är inga mellanhänder, vi hämtar deras varor och vi levererar dem till de som behöver det som mest. Det är ett smidigt samarbete som kantas av ömsesidig respekt och förtroende. Utan Ica Kvantum Ekängen och andra butiker skulle inte vårt arbete finnas och en tredje part skulle behöva bli lidande. Som det ser ut nu kommer tyvärr vårt behov av stöd att öka då vi ser en ökning av barn och vuxna som behöver vår hjälp, berättar Carina. 

Ordspråket ”ingen kan göra allt, men alla kan göra något” ekar ständigt i butikslokalen. Med hjälp av en speciell knapp på pantmaskinerna kan kunder välja att skänka sin pant direkt till Stadsmissionen, och på så sätt vara med och göra skillnad. 

— Kunderna får gärna panta mer och skänka mer. Alla pengar kommer till användning. Genom samarbete kan vi hjälpa varandra, minska matsvinnet och bidra till en bättre miljö. Tillsammans kan vi bidra till ett bättre Eskilstuna, menar Andreas. 

Ica Kvantum Ekängen

Strängnäsvägen 11, 63349 Eskilstuna

016-171200

kundtjanst.ekangen@kvantum.ica.se 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på Strengnäs Tidning. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.

Ica Kvantum Ekängen
Annons
Ica Kvantum Ekängen

Här är köttet en del av ett hantverk

Annons
Ica Kvantum Ekängen

Här går det lokala hand i hand med goda smaker

Annons
Ica Kvantum Ekängen

”För våra kunder vill vi alltid göra vårt bästa!”