Alla är välkomna till naturreservatet

Skälet till att vi tagit bort den andra parkeringsplatsen, är att vägen fram till Stenby gård är en gång- och cykelväg, skriver Daniel Wennersten i sitt svar om naturreservatet.

Skälet till att vi tagit bort den andra parkeringsplatsen, är att vägen fram till Stenby gård är en gång- och cykelväg, skriver Daniel Wennersten i sitt svar om naturreservatet.

Foto: Mikael Andersson

Insändare2020-10-29 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Nils Wallin om Kronskogen – Stenby äng

Jätteroligt att ni väljer att besöka det fina naturreservatet Kronskogen-Stenby äng. Naturreservatet är ett av våra mest besökta naturreservat. Reservatet ligger nära centrum och från flera stadsdelar tar du dig enkelt dit.

Det finns parkering för personer med handikapptillstånd inne i naturreservatet, för att underlätta för personer som har svårt att ta sig fram. Våra naturreservat ska vara tillgängliga för alla. Övriga besökare hänvisas i dag att parkera utanför naturreservatet. Skälet till att vi tagit bort den andra parkeringsplatsen, är att vägen fram till Stenby gård är en gång- och cykelväg. Därför vill vi inte ha in mer biltrafik än nödvändigt. 

Gällande skyltning från Tuna Park tillåter också lantbruksfordon, arbetsfordon och bilar med handikapptillstånd att använda cykelvägen. Anledningen till förbudet för övriga fordon är att det ska vara ett tryggt stråk för gående och cyklister. Att vi gör undantag för vissa motorfordon är väldigt ovanligt. 

En eventuell parkering kan bli aktuell söder om naturreservatet i närheten av Myrtorp i samband med att ny detaljplan för området ska tas fram. Men vi har i dag ingen tidplan för när det kan bli. 

Vi hoppas att ni väljer att besöka naturreservatet i framtiden också.