Belysning saknas vid trafikerad väg

Nu vill jag här och nu påpeka att belysning efter Andbäcksbron fram till Mälbyavfarten är ett måste för tryggheten, för oss alla som tar oss fram den sträckan. 
Skriver insändarskribenten..

Nu vill jag här och nu påpeka att belysning efter Andbäcksbron fram till Mälbyavfarten är ett måste för tryggheten, för oss alla som tar oss fram den sträckan. Skriver insändarskribenten..

Foto: Varfjell, Fredrik

Insändare2020-11-18 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Då inflyttningen och nybyggande fortgår åt Mälby hållet och bussar endast trafikerar vardagar dagtid. Eftersom bussen kallas "skolbuss" så innebär det att gående och cyklister får ta sig fram via gång- och cykelvägen som går jämte den starkt trafikerade vägen, där bilar inte ofta håller de skyltade 70 kilometer per timma.

Sträckan saknar belysning så det är väldigt obehaglig att ta sig fram på, speciellt under de mörka årstiderna som nu i november när det mörknar redan vid 16- tiden. Såväl skolbarn som vuxna har endast den gångvägen att ta till när de ska ta sig till Mälby. 

Tyvärr verkar kommunen glömt bort att Mälby exploaterar snabbt och har inte hängt med riktigt. Nu vill jag här och nu påpeka att belysning efter Andbäcksbron fram till Mälbyavfarten är ett måste för tryggheten, för oss alla som tar oss fram den sträckan. Jag hoppas att detta är den sista hösten och vintern som vi får famla oss fram i mörkret med ficklampor så vi ska synas för mötande.