Laga sjukhusmaten lokalt

Läste till min stora förvåning och bestörtning att all mat till länets sjukhus nu ska lagas i Nyköping och sedan transporteras till Kullbergska respektive Mälarsjukhuset.
Skriver insändarskribenten.

Läste till min stora förvåning och bestörtning att all mat till länets sjukhus nu ska lagas i Nyköping och sedan transporteras till Kullbergska respektive Mälarsjukhuset. Skriver insändarskribenten.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2020-11-19 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste till min stora förvåning och bestörtning att all mat till länets sjukhus nu ska lagas i Nyköping och sedan transporteras till Kullbergska respektive Mälarsjukhuset. En enig regionstyrelse fattade beslutet i början på november. Det hela baseras på en undersökning av hur väl projektet Fleximat fungerat i Nyköping. Fleximat i all ära men varför "döda" de två andra välfungerande sjukhusköken och erbjuda den kunniga kökspersonalen hittepåtjänster som "måltidsvärdar". 

Maten ska levereras tre gånger i veckan. Jag undrar i mitt stilla sinne hur många av regionstyrelsens medlemmar skulle vilja få sin mat levererad tre gånger i veckan. Det hela påminner mig om kommuniststaternas centralstyrning och känns som en riktigt dålig skrivbordsprodukt. Varför inte låta de kök som finns (och fungerar väl!) på Mälarsjukhuset respektive Kullbergska laga maten enligt Fleximatprincipen i stället?