Låt barnen slippa nyliberala galenskaper

Låt barnen vara barn, och slippa lättklädda manliga skrev i SVT:s app, menar en sverigedemokrat.

Låt barnen vara barn, och slippa lättklädda manliga skrev i SVT:s app, menar en sverigedemokrat.

Foto: Karl Nordlund /SVT

Debatt2023-04-05 07:29
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För ett par veckor sedan författade undertecknad en fråga till SVT där jag ifrågasatte lämpligheten med att SVT-appens barnfilter inte döljer program där vuxna män spretar med benen i luften och vädrar sina lättklädda skrev. Detta fick woke-rörelsen att tända på alla cylindrar, så även delar av Centerpartiet.

Många med liknande politisk åskådning som C menar att det är fullt naturligt för små barn att ta del av bilder på vuxna mäns lättklädda skrev. Man anser till och med att det är något bra för små barn att ta del av.

Själv delar jag inte den uppfattningen, och för det fick jag utstå en massiv hatstorm där jag tillskrevs diverse åsikter som jag själv aldrig fört fram. För vissa upplevdes min fråga till SVT om barnfiltrets funktion så provokativ att de ville se mig dö.

Andra nöjde sig med att kalla mig vid diverse okvädningsord, och politiker som C:s Leena Kumpula menade i en kommentar att jag är transfob – en osanning som C älskar att påklistra mig och mitt parti. Precis det är också vad Leena och hennes efterträdare Jonas Franzon försöker göra i sin debattartikel "Barn skadas inte av ett fritt kulturliv, SD".

För oss som följt politiken ett tag kommer dock C:s reaktioner inte som någon överraskning. Det här med normkritik och barnens frigörelse måste ändå ses som en av C:s främsta hjärtefrågor. Bland de nyliberala partierna i mitten är det tidigare främst LUF som utmärkt sig genom att driva frågor om att legalisera incest och även nekrofili. Men det är förstås ingen tillfällighet att det är i just C som pedofil-avslöjandena avlöst varandra under senare år.

Snälla C, låt barnen vara barn, och låt dem slippa era nyliberala galenskaper.