Luf och Liberalerna har fel om ECAD:s ordförandeskap

I mitt ordförandeskap inom ECAD kommer jag att fortsätta driva frågor om en restriktiv narkotikapolitik i Sverige och Europa utifrån den svenska ståndpunkten i narkotikapolitiken, skriver ECAD:s ordförande Göran Gredfors (M).

I mitt ordförandeskap inom ECAD kommer jag att fortsätta driva frågor om en restriktiv narkotikapolitik i Sverige och Europa utifrån den svenska ståndpunkten i narkotikapolitiken, skriver ECAD:s ordförande Göran Gredfors (M).

Foto: Stian Lysberg Solum

Debatt2023-05-31 07:25
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på "Vi kräver att Gredfors (M) avgår som ECAD-ordförande" i EK 24/5.

Det är dags att debatten höjs och att Liberalerna och Liberala ungdomsförbundet kommer fram ur drömmarnas värld och ser till verkligheten. Det är svårt att förstå Liberalernas synsätt om att en person med unkna värderingar är signifikant för en hel organisation och dess syfte. Ett svenskt ordförandeskap i ECAD (European Cities Against Drugs) innebär att Sverige och i det här fallet Eskilstuna har möjlighet att påverka ECAD:s arbete på kort och lång sikt och också stärka det svenska engagemanget ute i Europa i narkotikafrågan.

Narkotikabrottsligheten kostar samhället hundratals miljoner, om inte miljarder, varje år. Eskilstuna är inget undantag, tvärtom så lägger kommunen stora pengar på bland annat missbruksvård, placeringar och andra insatser för ungdomar med missbruksproblematik. Eskilstuna lägger mer än dubbelt så mycket pengar på detta som jämförbara kommuner. 

I mitt ordförandeskap inom ECAD kommer jag att fortsätta driva frågor om en restriktiv narkotikapolitik i Sverige och Europa utifrån den svenska ståndpunkten i narkotikapolitiken. ECAD som organisation arbetar aktivt för att informera och ge kunskap om arbetet mot droger och drogmissbruk, minska narkotikaanvändandet, dess skador samt missbruksvård. Om Liberalernas hållning är att narkotikaanvändandet ska öka och att det förebyggande arbetet mot narkotikan inte är av vikt så är det fullt rimligt att de både vill lämna ECAD samt kräva min avgång. Om de likt mig anser att narkotikaproblematiken är ett stort samhällsproblem så bör de tänka till i sitt ställningstagande ännu en gång. Jag bjuder mer än gärna in Liberalerna till att arbeta mot narkotikaanvändandet i vår kommun och samhälle.

Angående Luf:s fråga om jag anser att homosexualitet är en avvikelse så kan jag trygga Luf med att jag och Moderaterna står upp för homosexuella personers rätt och rättigheter. Som tidigare ordförande för Öppna Moderater (Moderaternas hbtq-förbund) har jag varit högst delaktig i och lyft dessa frågor även internt inom Moderaterna, så ni kan vara lugna.