Pride älskar mångfald men avskyr oliktänkande

Pride har all rätt att häckla oss och stänga oss ute från debatter men då kan de inte räkna med att få stöd från skattebetalarna, menar Sverigedemokraterna.

Pride har all rätt att häckla oss och stänga oss ute från debatter men då kan de inte räkna med att få stöd från skattebetalarna, menar Sverigedemokraterna.

Foto: Niklas Holm

Debatt2023-04-14 08:04
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Robert Skoglund, före detta ordförande i HBT-Socialdemokraterna i Sörmland, attackerar mig i en insändare i Eskilstuna Kuriren ("Okunskap och homofobi från SD om Pride" 6/4) där han menar att jag skulle vara homofob – vilket naturligtvis är rent trams. I samma insändare skriver Robert att Pride-rörelsen ska ses som en enande kraft som sammanflätar människor.

Det är naturligtvis lätt för Robert att påstå något sådant. Det är nämligen inte han och hans partis företrädare som utestängs, häcklas och får möta otrevligheter från Pride-rörelsen.

Robert får gärna förklara på vilket sätt det är enande att Pride tagit politisk ställning mot SD och därmed en fjärdedel av den svenska väljarkåren. Han får gärna berätta på vilket sätt det är sammanflätande att bjuda in samtliga partiledare, medan Jimmie Åkesson ersätts med en uppblåsbar elefant till Pride-deltagarnas jubel.

I det senaste skolvalet samlade Sverigedemokraterna 23 procent av ungdomarnas röster i Sörmland. En stor del av dessa ungdomar känner sig utestängda från Pride just på grund av deras politiska val. Ändå menar Robert att det är viktigt att signalera till ungdomarna att de duger som de är, men det gäller tydligen inte om man har fel politisk åsikt.

Uppenbarligen har Pride tagit politisk ställning, vilket enligt Eskilstuna Kommunföretag AB:s regler för sponsring innebär att sponsringen ska utebli. Märkligt nog åsidosattes regelverket ännu en gång, vilket innebär att Pride i Eskilstuna kommer erhålla närmare en kvarts miljon kronor årligen (av kommunens skattemedel) fram till år 2025.

Pride har all rätt att häckla oss och stänga oss ute från debatter men då kan de inte räkna med att få stöd från skattebetalarna eller få någon trovärdighet i att stå upp för demokratin.