Vi bjuder gärna in politiker till vår skola

Grillska gymnasiet hälsar att de välkomnar politiska ungdomsförbund att besöka skolan och prata med eleverna.

Grillska gymnasiet hälsar att de välkomnar politiska ungdomsförbund att besöka skolan och prata med eleverna.

Foto: Rebecka Jonsson

Debatt2023-05-09 07:33
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en debattartikel med titeln “Släpp in oss på skolorna – vi bits inte” publicerad i Eskilstuna-Kuriren 7/4 reagerar företrädare för fyra politiska ungdomsförbund (MUF, SSU, LUF och Grön Ungdom) på att politiska organisationer är utestängda från gymnasieskolorna. Författarna menar att ungdomsförbunden spelar en viktig roll när det gäller att väcka ungdomars engagemang, och att de därför borde släppas in.

Vi håller med. Grillska gymnasiet i Eskilstuna är en icke vinstdrivande skola som vill verka för ett större samhällsengagemang och vi skyggar därför inte för att prata om svåra ämnen.

Vi ser stora fördelar med att bjuda in representanter för organisationer, myndigheter och företag för att berätta om deras verksamheter. För att förstå hur demokrati och samhälle fungerar behöver man som ungdom få möjligheten att pröva sina värderingar och diskutera och samtala med representanter för våra politiska partier och ungdomsförbund. Vi tycker att det är viktigt att våra elever tar del av vad man som ungdom kan göra för att driva förändring i samhället. De ungdomsförbund som har anknytning till våra åtta riksdagspartier är varmt välkomna till oss. 

Vi förmedlar härmed en öppen inbjudan till alla politiska ungdomsförbund i Eskilstuna; ni är välkomna till oss på Grillska för att delge er syn på samhället, våra möjligheter och vad som bör göras för att i förlängningen bygga ett bättre samhälle tillsammans.