Vi konkurrerar inte ut företag – vi ger dem möjligheter

Vi har inga planer på att själva ta hand om hela försörjningskedjan när det kommer till laddstolpar, solceller eller annan teknisk utrustning, utan söker partnerskap, skriver Energi och miljö.

Vi har inga planer på att själva ta hand om hela försörjningskedjan när det kommer till laddstolpar, solceller eller annan teknisk utrustning, utan söker partnerskap, skriver Energi och miljö.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Debatt2023-05-03 08:13
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Varför vill ESEM sälja laddstolpar och solceller?" EK 28/4.

Vi har full förståelse för att frågeställningarna i Sofia Sjöströms debattartikel kan uppkomma. Vi på ESEM har dock inga planer på att själva ta hand om hela försörjningskedjan när det kommer till laddstolpar, solceller eller annan teknisk utrustning. För att möta kundbehov och skapa fler arbetstillfällen lokalt söker vi i stället partners som kan hjälpa oss att skapa ett hållbart ekosystem där våra nuvarande tjänster kan samverka med nya kommande tjänster.

Vårt uppdrag är att knyta ihop det nya ekosystemet och göra det lätt för företag och boende att etablera sig i kommunerna, och för det behöver vi en bredd inom hållbara energilösningar. Vi tror att det bästa sättet att lyckas med detta är just partnerskap. Vi vill arbeta tillsammans med andra företag för att skapa en försörjningskedja som är hållbar och kan möta våra kunders behov, nu och i framtiden.

Vi är övertygade om att våra kunder förväntar sig att vi har svar och lösningar på deras frågor. Genom att arbeta med partners kan vi erbjuda de bästa lösningarna. Vi tror också att partnerskap kan bidra till att skapa fler arbetstillfällen lokalt hos underleverantörer, vilka ofta är små till medelstora företag. Även detta är en viktig del av vårt uppdrag. Vi har inte för avsikt att konkurrera ut lokala företag, vi vill skapa ökade möjligheter för dem genom vårt partnerskap. Därför kartlägger vi den lokala marknaden som underlag till att bjuda in till en bred dialog.

Vi ser fram emot att arbeta med våra partners för att skapa en hållbar och framgångsrik försörjningskedja. Det är vår övertygelse att vi tillsammans kan skapa lösningar som står sig starka i konkurrensen med stora nationella aktörer och få näringslivet att frodas.