Luf Sörmland: Helleday ignorerar våra förslag

Jonathan Törnstrand är ordförande för Luf Sörmland.
Jonathan Törnstrand är ordförande för Luf Sörmland.

Replik 14 september 2023 08:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Josefine Helleday (8/09 -23)
Josefine Helleday har gett svar på tal och nu är det dags att reda ut några saker. Vi kan börja med att avhandla de punkter där vi är överens. Du som ledande politiker i majoritet har ett stort ansvar, ett ansvar att lägga fram faktagrundad politik som baseras på vetenskap och inte på lösa förhoppningar om att ens förslag kanske får effekt. Det räcker inte att gömma sig bakom att detta ska ut på remiss, man måste faktiskt kunna svara på kritik om de förslagen man själv lägger fram oavsett i vilken nämnd det behandlats. Det hade faktiskt varit klädsamt att diskutera själva sakfrågan i stället för att gömma sig bakom byråkratiska processer.
Helledays andra kritikpunkt är att vi inte lägger fram konkreta förslag utan skriker om att vi vill se lösningar på vagt definierade problem i största allmänhet. Man måste vara en synnerligen selektiv läsare för att missa det stycke vi ägnar åt just åtgärder som hade kunnat göra skillnad på riktigt. Men jag kan förstå att det är jobbigt att faktiskt bemöta den kritik som kommer, det är ju så mycket enklare att ignorera den.
Vi har ett mycket konkret förslag, sluta skära ner i skolan, era nedskärningar leder till att värdefull skolpersonal behöver sägas upp. Det är inte bara elever som far illa av detta. Det långsiktigt preventiva arbetet tar också stryk. För den effektivaste åtgärden mot missbruk är en fungerande skola där respekt råder mellan lärare och elever.
Så kritiken att majoriteten mestadels bryr sig om hur det ser ut håller faktiskt, annars hade ni satsat pengar där det faktiskt spelar roll.

Jonathan Törnstrand, ordförande Luf Sörmland


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa