Väljer SD att inte delta får det stå för dem

Det stämmer inte att SD utestängts från att delta i Springpride, menar debattören.

Det stämmer inte att SD utestängts från att delta i Springpride, menar debattören.

Foto: Niklas Holm

Slutreplik2023-04-20 08:05
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Pride älskar mångfald men avskyr oliktänkande" i EK 14/4.

Tobias Gustafsson (SD) påstår att SD i Eskilstuna inte får vara med och fira Pride precis som alla andra partier som sitter i kommunfullmäktige. Han menar på att man utestängs och häcklas. Men det stämmer ju inte, jag har pratat med arrangören av Springpride. De hävdar med bestämdhet att SD har bjudits in, man har bjudit in till informationssamtal. Men om då Sverigedemokraterna väljer att inte delta så får det ju stå för dem. Det går ju inte att komma efteråt och påstå något som inte är sant. Sedan syntes SD-flaggor i Pridetåget.

Men Sverigedemokraterna kan inte direkt ses som påhejare för hbtq-personer och deras kamp för att behandlas som likvärdiga människor. Alltifrån att kommuner inte skall få hissa Prideflaggan till att motsätta sig kulturevenemang som inte stämmer överens med deras ideologi. De pratar om vilka böcker som skall få finnas på våra gemensamma bibliotek. Ja, listan kan göras lång, men jag tänker stanna där.

Slutligen kan jag ge en annan bild av SD. I min hemkommun Vingåker deltar SD i vårt Pridefirande. Där tycker man att allas lika värde är värt att manifestera. Där stänger vi ingen ute, där bjuder vi in till kärlek och respekt för varandra.