När Alla hjärtans dag står för dörren passar familjens chokladälskare nummer ett självklart på. Benjamin, 4, har full koll på att mammas "blombukett" i rött och rosa inte bara är fin att titta på. Själv har hon testat och provsmakat så mycket att det nästan blivit lite mycket av det goda.
– Men jag vet ju att det smakar bra i alla fall, säger Karimeh Ahmadi som ursprungligen kommer från Afghanistan men växte upp i Iran.
Tillvaron där var allt annat än enkel.
– Pappa dog när jag var liten så mamma var ensam med fyra barn. Hon visste att vi inte skulle få en lycklig framtid där. Vi fick hjälp av FN att flytta hit.
Då, 16 år gammal, visste hon inte ens var Sverige låg. Men hon förstod att hennes mål skulle vara fullt möjliga att uppnå.
– Min dröm var att studera. Det har jag alltid velat.
Familjen landade utanför Östersund där hon gick på gymnasiet och startade UF-företag. Så småningom anställdes hon i lokala matbutiken och träffade nuvarande maken. Inför firandet av förlovningen ville Karimeh överraska med ett så kallat smashchokladhjärta men konstaterade att det var lättare sagt än gjort. De fanns tydligen bara att få tag på i Stockholm.
– Till slut bestämde jag mig för att fixa ett själv och började googla. När man krossar hjärtat blir det en överraskning i överraskningen, han fick en mobil i sin.
Med ens hade en företagsidé fötts och numera är handgjorda, personliga chokladpresenter Karimehs signum. Via sweetsbox.k på Instagram säljs bland annat blomboxar med jordgubbar, popsicles och chokladbomber. Hon har dock blivit varse att konceptet är främmande för många och vid försäljning på marknader har den sistnämnda produkten skapat viss förvirring.
– Många tror att det är tvålar som man lägger i vatten, som en badbomb, säger hon och skrattar.
Att boxar och buketter ska vara en fröjd för ögat är givet.
– Jag gillar att pyssla och lägga mycket tid på detaljer, design och en lyxig förpackning, säger hon och utesluter inte att det hela skulle kunna växa till en egen butik.
– Tillsammans med blommor, flikar maken Eid Mohammed, 23, in och ler.
Han är florist och bistår med råd när chokladbeställningar som inkluderar grönska dyker upp.
– Han pushade mig att våga satsa. Jag tycker att det är svårt att säga att jag är bra men när folk skriver "chokladen är så vacker att jag inte vill förstöra den" blir jag lycklig och känner stolthet.
I oktober gick flyttlasset till Eskilstuna där paret har flera vänner. Än mer positivt inställda till stan blev de efter ett besök på Parken Zoo.
– Vi var trötta på vädret i Norrland. I vårt hemland är det varmare.
Däremot noterar de en skillnad i jämförelse med trakterna utanför Östersund.
– Båda jobbade ju i Icabutiken och alla visste vilka vi var: "Ni med chokladen".
– Jag kände mig svensk där, här i Lagersberg ses jag som invandrare, konstaterar Eid.
För närvarande får hans blomsterplaner vänta till förmån för jobb i matbutik. Karimeh är kriminalvårdare på Hällbyanstalten och ägnar fritiden åt chokladen. Framöver har hon planer på att plugga vidare.
– Vi har ju fått chansen att bo här, i ett land där det är samma chanser för alla. I mitt hemland kostar det att studera, här är det typ tvärs emot, man får ju CSN-bidrag.
Så chokladföretag är inte den stora drömmen?
– Nej, jag har större drömmar än så inom entreprenörskap.