Premiär för nya podden Älskade unge

Varför slutar Adrians hjärta att slå? Och varför får inte mamma Ulrika någon information om sin nyfödda son? I premiäravsnittet av Älskade unge berättar tidningens chefredaktör om sin dramatiska andra förlossning.

Ulrika Sjöblom, chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs tidning, berättar om de skräckfyllda timmarna när Adrian kom till världen.

Ulrika Sjöblom, chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs tidning, berättar om de skräckfyllda timmarna när Adrian kom till världen.

Foto: Privat

Eskilstuna2024-01-09 08:30

I slutet av augusti 2020 går höggravida Ulrika Sjöbloms vatten. Eftersom det är lite missfärgat får hon genast bege sig till Mälarsjukhuset för kontroll. Kvar i hemmet är pappan Heri "Ayub" Ramli och storebror Elias – på grund av pandemirestriktioner får partner nämligen inte vara med på förlossningen förutom i det aktiva förlossningsarbetet.

– Det blev väldigt ensamt, eftersom jag blev inlagd i ett tidigt skede. Det var jobbigt att behöva hantera oron helt själv, säger hon.

Uppkopplad mot CTG på sjukhuset väcks en misstanke om att något inte står rätt till och efter att ha placerat en elektrod på Adrians huvud uppmanas Ulrika att ringa dit barnets pappa. Ulrika minns att hon tänkte att "det här kanske inte kommer sluta bra".

undefined
Ulrika Sjöblom är premiärgäst i den nya podden Älskade unge.

I dag är Ulrika chefredaktör och ansvarig utgivare på Eskilstuna-kuriren med Strängnäs tidning. Hon är också premiärgäst i den nya podden Älskade unge. Där kan du höra hela historien om när Adrian kom till världen, under dramatiska former.

undefined
Nyfödd behövde Adrian hjälp att andas.

Varannan vecka kommer ett nytt avsnitt av podden, med Matilda Kvarnström Lantz som programledare. Det blir samtal med föräldrar och experter om bebisar, graviditet, förlossning och om livet med bebisar.

undefined
Matilda Kvarnström Lantz programleder bebispodden. Avsnitten släpps varannan vecka.

Har du förslag på ämnen eller personer? Kanske vill du själv dela med dig av dina erfarenheter? Mejla gärna till alskadeunge@ekuriren.se.

Du är också varmt välkommen att snacka med oss och andra föräldrar i Facebookgruppen Älskade unge och att följa vårt Instagramflöde på Ekurirenalskadeunge.

Du hittar podden där poddar finns eller så lyssnar du via spelaren här ovan.

Vill du läsa mer på temat? Här hittar du några av artiklarna vi har publicerat de senaste veckorna:

Äntligen tillsammans. Ulrika Sjöblom, Heri "Ayub" Ramli och lilla Adrian på sjukhuset.
Äntligen tillsammans. Ulrika Sjöblom, Heri "Ayub" Ramli och lilla Adrian på sjukhuset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!