Logistikparken växer – Jimmy Jansson tog rätt beslut

Insändare 23 februari 2021 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående artiklarna "Granskning:Jobb till varje pris" publicerad 15-17/2.

Eskilstuna - Kurirens granskning av Kjula logistikpark: "Jobb till varje pris." Tar snudd på absolut bottennapp angående saklighet, och framtidsanda för etablering av företag. Att i syfte marknadsföra logistikparken med ett ”skyltfönster” mot E20, som i det aktuella fallet, är snart ett fem år gammal beslut som togs under stress. Håller med om att kommunens förhandlare skulle undersökt markförhållandet bättre. Men som man som företagare ibland får säga: "Att få kyssa vackra flickor kan ibland var värt en ”snyting”. Inom lagens råmärke.

Verkligheten visar väl att logistikparken växer och att Jimmy Jansson tog ett snabbt beslut, men som var rätt och nödvändigt. Vad ser Eskilstuna Kuriren som alternativ till logistikparken?

Ewert J.

Svar:

Tidningens granskning av Eskilstuna logistikpark, Jobb till varje pris, visar hur kommunen istället för att sälja mark, betalt ett företag för att köpa mark. Detta på skattebetalarnas bekostnad. De experter vi intervjuat menar att hanteringen är olaglig. Dessutom har det inte lett till så många jobb som kommunen utlovat.

Att det finns ett stort allmänintresse kring detta står klart. Tidningen har granskat frågan, då det handlar om hur våra folkvalda handskas med skattemedel. Det är per definition själva kärnan i god journalistik.

Kristina Levin
Redaktionschef/nyhetschef

Ämnen du kan följa