Önskar medborgardialog om badhuset i Strängnäs

Insändare 28 september 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varför bygga ett nytt badhus i utkanten av Strängnäs när Thomasbadet finns att rusta upp till att bli Nya Thomasbadet. Jag vill ha ett badhus som ligger i stadskärnan och som är miljö- och klimatsmart. Att det förmodligen skulle bli billigare att rusta upp Thomasbadet gör inte saken sämre. Förstår inte varför så mycket verksamheter ska bort från centrala Strängnäs. 

Först utarmades stadskärnan vad det gäller butiker genom att Solberga köpcentra kom till. Nu vill de styrande partierna att det mesta av sport- och fritidsanläggningar i tätorten Strängnäs lokaliseras till Larslunda. Det leder till segregation då allmännyttan abdikerar från stadens hjärta och kroppspulsåder (Mälaren) för att ge plats till fler bostäder för välbeställda.

En upprustning och ett återanvändande innebära både miljömässiga och ekonomiska fördelar. Det skulle kunna ske genom att göra grundliga konsekvensanalyser och jämförelser mellan att skapa Nya Thomasbadet och att bygga helt nytt i Larslunda, i vilket både miljö-, klimat- och hållbarhetsaspekter där såväl och ekonomiska som sociala aspekter tas med. Därefter tycker jag det skulle skapas goda möjligheter för alla intresserade att vara med och påverka; komma med sina uppfattningar och synpunkter genom en öppen medborgardialog.

 Därefter, när det finns grundligt utredda förslag och jämförelser skulle de avgörande politiska besluten tas. Jag är övertygad om att förnuftet skulle segra och vi skulle få ett bättre, klimatsmart och billigare Nya Thomasbadet.

 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa