Äldre blir utan tv när ny teknik införs

Många pensionärer har inte råd med en ny tv som krävs när ny teknik införs, skriver signaturen "Vän till fattigpensionär".

Många pensionärer har inte råd med en ny tv som krävs när ny teknik införs, skriver signaturen "Vän till fattigpensionär".

Foto: Hasse Holmberg

Insändare2021-11-17 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I och med omläggningen till MPEG4-teknik har många gamla tv-apparater slutat fungera eftersom de inte kan ta emot de nya signalerna.
Enda möjligheten är då att skaffa en ny tv, något som många äldre med låg pension inte har råd med. För många är tv-apparaten det enda sällskap man har. Vet många drabbade fattigpensionärer som nu är förtvivlade och vars tillvaro blir ännu mer ensam när deras tv-apparater inte längre går titta på.

När det gäller en så stor omläggning till ny teknik, måste man tänka till hur det slår mot våra äldre som har en låg pension. Denna grupp har ofta inte heller ekonomi att ha bredband och internet, vilket gör att man framöver går miste om viktig samhällsinformation och nyheter.

Kunde man inte ha infört någon form av engångsbidrag till denna grupp så att de har råd att köpa en ny tv som fungerar med MPEG4.
Det är väldigt lätt att införa förmåner för barnfamiljer, som t ex nu en helt onödig familjevecka som kostar enormt mycket att genomföra.

Våra gamla glöms bort, de som byggt upp vårt samhälle och är värda en trygg och bra ålderdom.