Aldrig mer Willysparkeringen – tacka vet jag Sveaplan

Signaturen "Yvonne" fick böter på Willys parkering. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Signaturen "Yvonne" fick böter på Willys parkering. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Foto: Rebecka Jonsson

Insändare2023-11-18 06:58
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till signaturen "Britta" som tidigare i november skrev insändaren "Billigaste matkassen i stan blir i särklass den dyraste".

Håller med dig Britta. Min varor blev extra dyra på Willys. Hade 10 minuter på mig innan jag skulle hämta mitt barnbarn på Ekängens IP. Behövde ha lite bröd så jag körde in på parkeringen vid Willys. Det var mörkt och det regnade så sikten var obefintlig. Parkerade bilen och när jag gått max fem steg från bilen kom jag på att kolla om det var något förbehåll att stå där. Fanns inga skyltar eller information på parkeringen eller på väggen vid Willys eller info i affären att man måste ha parkeringsskiva, att det bara är 2 timmars parkering.

Går med snabba steg och handlar det jag behöver. Är ute vid bilen 5 minuter senare. Döm om min förvåning när det sitter en böteslapp på rutan med klockslag 1,5 minut från att jag lämnat bilen.

Så Britta! Dom måste sitta och vänta ut oss. Kollade runt igen, finns ingen synlig skylt att man ska ha parkeringsskiva, ingen parkeringsjagande bil heller.

När jag kör ut från parkeringen kollar jag om det finns en skylt någonstans. Precis vid infarten sitter en liten skylt väldigt högt upp. För att kunna ta del av info hade jag behövt stanna vid infarten för att läsa med påföljd att de bilar som kom bakom mig hade legat på signalhornet. Överklagade men utan respons.

Willysparkeringen ALDRIG mer. 

Tacka vet jag Sveaplan där finns det skyltar överallt, även inne vid butikerna: "Glöm inte parkeringsskivan". En eloge till dom.