Aldrig problem att hitta parkering i Eskilstuna

Blir förvånad över hur många insändare som säger att det inte går att hitta parkeringsplatser när jag alltid gör det. Skriver insändarskribenten.

Blir förvånad över hur många insändare som säger att det inte går att hitta parkeringsplatser när jag alltid gör det. Skriver insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-08-31 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Flyttade till Sörmland för tre år sedan. Åker till Eskilstuna titt som tätt under både vardagar och helger vid alla möjliga tider. Har under mina tre år aldrig haft problem med att hitta parkering i Eskilstuna. Ska jag till centrum parkerar jag alltid vid Rademachergatan i parkeringshuset eller på platserna utomhus. Det har alltid funnits lediga platser där.

Blir förvånad över hur många insändare som säger att det inte går att hitta platser när jag alltid gör det. Blir dessutom förvånad över att folk klagar på parkeringskostnader. Kollar man i ett större perspektiv är Eskilstuna billigt om man jämför med en stad i samma storlek.

Låter också som att många insändare anser att kunna parkera direkt utanför affären ska leda till ett levande centrum. Jag ser inte hur en ökning av parkeringsplatser(som det inte finns ett behov av) ska bidra till frågan. Jag tror raka motsatsen, att få till ett trafiksäkert och tryggt centrum där gående och cyklister prioriteras hjälper att uppnå ett levande centrum. Sluta kritisera trafikplanerare om ni inte är pålästa. Läs lite Jan Gehl.