Allt Morgan Johansson (S) inte fick höra

Justitieminister Morgan Johansson (S) besökte nyligen Eskilstuna.

Justitieminister Morgan Johansson (S) besökte nyligen Eskilstuna.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2022-08-19 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För en tid sedan besökte minister Morgan Johansson (S) Eskilstuna. Han berömde Eskilstunapolisen för bra jobb, dom gör säkert ett bra jobb med de hopplösa förutsättningar dom har förorsakat av helt odugliga politiker och tjänstemän. 

Jag hade helst velat tala med Morgan om polisen förr och nu men visste inte var han var. Skulle då talat om för honom att när jag jobbade som polis i Eskilstuna under 1970 till i mitten av 1990 åkte vi alla dagar i veckan ut med minst tre radiobilar med två man plus en fotpatrull på två man. Därtill fanns åtta stycken kvarterspoliser i utkanten av centrum. Dessa gjorde ett jättebra jobb i brottsförebyggande syfte.

Det fanns en skolpolis, mycket uppskattad av skolan och skolbarnen. Det fanns en trafiksektion som mestadels inriktade sig på trafik med cirka åta man. Det fanns en länstrafikgrupp som övervakade trafiken i Sörmland med cirka åtta till tio man.

Det fanns olika rotlar som var specialister på de brott som dom utredde. Bland annat knarkrotlar, en lokal och en mer nationell som gjorde ett jättebra och effektivt jobb.

Allt detta som fungerat så bra är nu borttaget. Alla poliser skall nu kunna allt vilket är helt omöjligt. Nu kan allmänheten inte ens ringa till polisen utan stora problem, se min insändare 8 augusti. Jag vet också att åsikter som denna inte ”går hem” hos politiker och tjänstemän, ingen bryr sig.

Men bara Socialdemokraterna får bestämma i nästa valperiod kommer allt att ordna sig till det bättre, för vi kan bättre, det har Magdalena Andersson lovat.