"Arbetet i Vilsta sker i etapper"

VÀgen frÄn ridhuset till spÄret och parkeringen planeras att göras om, tillsammans med Vilstastigen som fortsÀtter förbi backen och mot SkogsÀngen. Skriver Mattias Albers och Anders Enesved.

VÀgen frÄn ridhuset till spÄret och parkeringen planeras att göras om, tillsammans med Vilstastigen som fortsÀtter förbi backen och mot SkogsÀngen. Skriver Mattias Albers och Anders Enesved.

Foto: Kjell Carlsson

InsÀndare2020-05-28 05:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Svar pÄ insÀndaren "Brist pÄ helhetsgrepp i Vilsta" publicerad den 14/5.

Vilsta friluftsomrĂ„de Ă€r vĂ€lbesökt under hela Ă„ret och erbjuder mĂ„nga olika möjligheter till naturnĂ€ra aktiviteter och friluftsliv. Med sitt centrumnĂ€ra lĂ€ge Ă€r det mĂ„nga av Eskilstunas invĂ„nare som har möjlighet att ta sig dit för ett besök. 

Den 29 augusti 2019 antogs kultur- och fritidsnĂ€mnden Utvecklingsplan för Vilsta friluftsomrĂ„de. Arbetet med utvecklingsplanen gjorde kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med stadsbyggnadsförvaltningen. Syftet med utvecklingsplanen har varit att ta just ett sĂ„dant helhetsgrepp som insĂ€ndaren efterfrĂ„gar och ambitionen Ă€r att lyfta det fina friluftsomrĂ„det i Vilsta ytterligare.  Arbetet i Vilsta sker i etapper. VĂ€gen frĂ„n ridhuset till spĂ„ret och parkeringen planeras att göras om, tillsammans med Vilstastigen som fortsĂ€tter förbi backen och mot SkogsĂ€ngen. Vi planerar Ă€ven andra Ă„tgĂ€rder i omrĂ„det för att det ska bli tryggare och enklare att röra sig i, bĂ„de som fotgĂ€ngare, cyklist och motortrafikant. Utvecklingsplanen finns att lĂ€sa i sin helhet pĂ„ www.eskilstuna.se/vilsta

VĂ„rt arbete i Vilsta Ă€r lĂ„ngsiktigt och genomförs i samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och stadsbyggnadsförvaltningen. Det gĂ€ller bĂ„de i den dagliga driften och i planeringen för utveckling av omrĂ„det.  Vilsta friluftsomrĂ„de Ă€r uppskattat av sĂ„vĂ€l invĂ„nare som besökare Ă„ret om, det vill vi att det ska fortsĂ€tta vara.