Återigen oskäliga hyreshöjningar

När blev det skäligt med hyror på nästan nio tusen kronor för en konceptrenoverad två på 65 kvadratmeter? Undrar signaturen "Kenta".

När blev det skäligt med hyror på nästan nio tusen kronor för en konceptrenoverad två på 65 kvadratmeter? Undrar signaturen "Kenta".

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-04-23 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Detta är skandal, hur ska äldre till exempel pensionärer kunna betala sina hyror om detta vansinne får fortlöpa. Nu kom ett besked från Hyresgästföreningen att förhandlingarna är klara och att de gick med på en höjning med 1,25 procent. Detta är inte rättvist emot de familjer som kämpar med sin ekonomi och knappt kan betala sin hyra. Jag tycker man borde avskeda de som förhandlar om våra hyror, det är fegt att inte ta fighten mot hyresvärdarna.

När blev det skäligt med hyror på nästan nio tusen kronor för en konceptrenoverad två på 65 kvadratmeter? Eller en tre för över tio tusen i hyra, det är inte skäliga hyror. In med personer som vågar stå upp för de som hyr sina lägenheter. Stå upp för de äldre, de ska ha råd att ha tak över huvudet, mat på bordet och en varm säng att sova i. Och så undrar många varför många pensionärer bor på gatan. Eller som barnfamiljer som kämpar med andra utgifter än hyran. Barn kostar pengar, de ska ha kläder, skor, mat mm eller blöjor och välling. Detta är en ren skandal, någon måste sätta ner foten och det nu. Inte om fem eller tio år, det kommer gå åt helsike annars.

Hyresvärdarna gnuggar redan händerna när de till exempel gör sina konceptrenoveringar, så kallade lyft och smäller på ett par tusenlappar på hyrorna. Då ska banne mig inte hyresgästföreningen godta en hyreshöjning på över en procent.
En rimlig höjning i fråga är väl en halv procent i så fall. Inte ens en arbetares lön följer hyresmarknaden, är det rättvisa ? Nej!
Tack för ordet.