”Badhuskungen” har kommit till Strängnäs

Det har kommit smolk i bägaren i badhusbygget i Strängnäs.

Det har kommit smolk i bägaren i badhusbygget i Strängnäs.

Foto: Albin Persson

Insändare2023-05-31 08:33
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur kommer det att gå med bygget av vårt nya badhus? Blir det bra och hur mycket kommer det att kosta? Det har känts spännande med ett nytt badhus och många ser säkert fram mot en ny och fräsch badmiljö, men det har kommit ”smolk i bägaren”.

Efter att ha sett programmet ”Badhuskungen” i Tv4:s Kalla Fakta och läst uppföljande tidningsintervjuer med Strängnäspolitiker infinner sig några frågor.

Trots att det anlitade konsultföretagets VD har skrivit in grova felaktigheter i sitt CV och har en mycket tveksam historik från andra badhusprojekt menar kommunstyrelsens ordförande, KSO att han har förtroende för att förvaltningen som ägare av projektet har full koll på kostnader och att det kommer att bli ett bra projekt. Ett riskfyllt uttalande i detta sammanhang. Delas förtroendet av KSO:s majoritetspartner, det socialdemokratiska kommunalrådet?

”Förvaltningen” är dessutom ansvarsmässigt abstrakt. Enligt uppgift är teknik- och fritidsnämnden politiskt ansvarig för badhusbygget, vilket skulle tyda på att ansvaret åvilar teknik- och servicekontoret att operativt leda projektet. Finns där kompetens att driva så stora byggprojekt? Som framgår av kommunens hemsida verkar kontorets uppgifter vara mer av service och underhåll.

I tidningen framkommer att fem oppositionspartier har efterfrågat insyn i byggprojektet men tydligen blivit nekade detta. I rådande situation är det viktigt med transparens och av stort värde om politiken för en gångs skull är överens. Det skulle stilla många skattebetalares oro.