Barnmorskor har det viktigaste jobbet som finns

Barnmorskor är fantastiska och måste vara ett av de viktigaste jobben som finns, skriver signaturen "4-barnsmamman".

Barnmorskor är fantastiska och måste vara ett av de viktigaste jobben som finns, skriver signaturen "4-barnsmamman".

Foto: Eva Marklund

Insändare2022-07-15 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är tacksam över den vård jag mött vid samtliga förlossningar på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. I tisdags natt bestämde sig min krabat för att komma till världen. Jag åkte in när vattnet gick, efter konsultation med förlossningsavdelningen.

På plats tas togs de sedvanliga proverna och vi bestämmer att jag skulle vänta en stund utanför tills värkarna etableras. Det hinner dock inte gå många minuter och beslutet ändras till att nu är det dags.

Jag som ska föda mitt 4:e barn vet vad som väntar men inte vad som är bäst för mig att göra just då. Det är här de kliver in, de riktiga proffsen, de guidar mig och vet precis vad de ska säga för att ge mig det stöd jag behöver. 

Mina värkar är så intensiva att jag inte kan komma upp i den tänkta förlossningssängen och det finns inte tid för att fundera så mycket utan den här bebisen hade bestämt sig för att komma NU. Barnmorskan som är med signalerar i lugn och ro att det här fixar vi. Jag behövde aldrig känna oro. Helt trygg i deras närvaro föddes en bebis fram som hon tog emot nere vid golvet i princip. Hon såg det inte som besvärligt utan sa lite glatt det är tur man är ung och flexibel.

Nu när det är över ligger jag och tänker på förloppet och skillnader emellan mina förlossningar och inser att varje barnmorska är unik och jag är så tacksam att jag kunde avsluta min sista förlossning på det sätt det blev och resultat därefter. Allt tack vare fantastisk personal på plats som var lyhörda och flexibla och läste själva in vad som var bäst för mig. Man ska veta att de inte bara har en patient att fokusera på, speciellt sommartid mitt i semestertider, men i patientrummet så får du känslan av att de finns där bara för dig!

Barnmorskor är fantastiska och måste vara ett av de viktigaste jobben som finns. När jag går till mitt jobb är det inte på liv och död utan ser ganska likadana ut dag ut och dag in.

Tack för den upplevelsen ni gav!