Behåll Skogsängens idrottsplats

Behåll Skogsängens idrottsplats. Skriver Lennart Strand
Bilden är tagen 2010 på Skogsängens IP.

Behåll Skogsängens idrottsplats. Skriver Lennart Strand Bilden är tagen 2010 på Skogsängens IP.

Foto: Niklas Holm

Insändare2021-02-23 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I femtiofem år har jag bott i närheten av Skogsängens idrottsplats och sett unga och gamla spela fotboll här, gymnastiserat och motionerat och haft kul. Idrottsplatsen är med sitt läge en bostadsnära pärla att vårda. Det har tidigare gjorts framstötar om att använda marken för bland annat en stormarknad. Det har också funnits tankar om en förlängning och breddning av Malmköpingsvägen, vilket skulle påverka idrottsplatsen.

Nu är det tydligen dags igen. I en debattartikel skriver Mikael Jeppe, ordförande i Södra FF, att planer finns i kommunen om att bygga en stor skola här, i varje fall finns tankar på detta. Glöm dessa tankar. Det fanns en skola här under många år, Tunafors skola som revs. I stället byggdes bostäder. 

I näraliggande Odlaren har byggts omfattande bostäder, där finns barn, som behöver både skola och utemiljöer som idrottsplatsen. Dessa behov kan inte ställas mot varandra. Idrottsplatsen finns och fungerar utmärkt redan i dag och behovet kommer att stärkas ju fler barn som flyttar in i närområdena. Lösningen blir då att hitta annan mark för en eventuellt blivande skola. Behåll alltså idrottsplatsen som den är i dag.