Bortskämd personal på sjukhusen

Insändarskribenten blir bestört över klagovisorna från regionens anställda.

Insändarskribenten blir bestört över klagovisorna från regionens anställda.

Foto: Anders Wiklund/TT/Roger Culmsee/KK

Insändare2019-11-25 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående artikeln "Protest mot att gym stängs" publicerad 20 november.

I tidningen skrivs det om att regionen tar bort gymmen på sjukhusen för sina anställda och de anställda skriver protestlistor. En anonym anställd vill gå på gymmet på lunchen på grund av att hen har tre barn som idrottar och som hen måste skjutsa på sin fritid. Att man höjer friskvårdsbidraget med 1000 kronor, från dagens 2500 kronor, verkar inte spela någon roll. 

För några år sedan rasade personalen över att de var tvungna att betala mer för att parkera på sjukhusområdet under arbetstid. För mig som kommunanställd blir jag bestört över klagovisorna från regionens anställda. Jag har aldrig kunnat gymma på ett gym beläget på min arbetsplats oavsett hur eller var jag jobbat. Att parkera bilen på offentliga parkeringar vid mina olika arbetsplatser inom kommunen har alltid varit det enda alternativet. Hur man tar sig till jobbet är inget arbetsgivaren lägger sig i, det finns för de flesta fullgott alternativ med kollektivtrafik, om inte så betala marknadsmässiga priser för din parkering som alla andra.

Vill du gymma? Bra, använd ditt friskvårdsbidrag som förmodligen täcker bra många avgifter till ett gym i närheten av där du bor eller för all del nära där barnen tränar. Det finns väldigt många gym i kommunen så något borde väl för sjutton passa. Jag fattar att det blir förändringar men om man som personal ska klaga bör det ha med det direkta arbetet att göra och inte på hur bekvämt det ska vara att kunna träna i samma fastighet där du arbetar. Vilka andra i samhället har den möjligheten?