Bra att eleverna Àr delaktiga i utvecklingen i HÀllby

Vi som jobbar med detaljplanen tycker det Àr bra att ni som Àr elever pÄ HÀllby skola vill vara delaktiga i utvecklingen av omrÄdet, skriver Lovisa Ehrlin, planarkitekt pÄ Eskilstuna kommun.

Vi som jobbar med detaljplanen tycker det Àr bra att ni som Àr elever pÄ HÀllby skola vill vara delaktiga i utvecklingen av omrÄdet, skriver Lovisa Ehrlin, planarkitekt pÄ Eskilstuna kommun.

Foto: Tindra Bardun

InsÀndare2022-10-27 07:05
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Svar till insÀndare "Var ska vi leka om ni tar ner skogen" publicerad den 16 oktober.

Hej Tindra,

Tack för att du engagerar dig i frÄgan om utveckling av omrÄdet kring HÀllby skola. Kommunen hÄller just nu pÄ att ta fram en detaljplan för omrÄdet vid HÀllby skola och skogen intill. Det innebÀr att vi hÄller pÄ att planera för vad och hur man fÄr bygga pÄ platsen.

För att kommunen ska kunna planera sĂ„ bra som möjligt behöver vi bland annat veta vad barnen som gĂ„r pĂ„ skolan och anvĂ€nder skogen intill tycker. DĂ€rför skickade vi ut en enkĂ€t till klasserna pĂ„ HĂ€llby skola i oktober. I enkĂ€ten fick klasserna svara pĂ„ frĂ„gan: vad Ă€r viktigt att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r man planerar för att bygga lĂ€genheter i skogen vid HĂ€llby skola? 

Det finns alltsĂ„ planer pĂ„ att bygga lĂ€genheter i skogen men det finns inget beslut fattat som sĂ€ger att det ska byggas och hur mycket av skogen som dĂ„ försvinner. Arbetet med detaljplaner kan ta lĂ„ng tid och dĂ€rför Ă€r inget bestĂ€mt Ă€nnu. I arbetet sĂ„ ser vi över mĂ„nga möjligheter dĂ€r bland annat skogens betydelse för djuren, vĂ€xterna och skolan noga undersöks. Med planarbetet vill vi fĂ„ till en plats som gör att skolan kan utvecklas för lĂ€rande och lek – samtidigt som naturvĂ€rden sparas och det blir möjligt att bygga nya bostĂ€der. 

Vi som jobbar med detaljplanen tycker det Àr bra att ni som Àr elever pÄ HÀllby skola vill vara delaktiga i utvecklingen av omrÄdet. Hör gÀrna av er till oss om ni har frÄgor. Annars hoppas vi fÄ möjlighet att trÀffa er och höra mer av era tankar lÀngre fram i arbetet med detaljplanen.

Mvh,