Bygga upp skorstenen igen är inte rimligt

Insändare 16 mars 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En gammal fabriksskorsten går som en följetong i tidningen. Den revs av bostadsrättsföreningen i oktober år 2020, därför att den var en rasrisk på grund av dess skick. 

Från detaljplanen 2013 anges att hela området är skyddat från rivning, men tydligen hade kommunen själv tidigare velat riva skorstenen när de ägde fastigheten. Och den hade ju inte blivit säkrare sedan dess.

Ny tycker kommunen att skorstenen ska byggas upp igen – med samma slags tegel som förr, som inte finns tillgängligt i så fall utan måste specialbeställas. Annars hotas föreningen med ett vite om 50 000 kronor i månaden. 

Ursäkta, men det här verkar ju inte rimligt på något sätt! Det är ju inte något som skulle ha någon som helst praktisk funktion – och jag tror att de flesta av Eskilstunas invånare tycker att det finns mycket som är mera viktigt och akut att lägga tid och krafter på för kommunstyrelsen. Det finns väl foton på fastigheten med den beramade skorstenen, och något sådant skulle väl kunna tas fram som fototavla, och sättas nere i entrén. Så kan hågade gå dit och titta! 

Ibland måste man faktiskt kunna kompromissa, även från kommunens sida – det här är ju inte Ryssland! Undantag kan faktiskt göras – om man inte enbart är bergfast inställd på att ”men det är ju vi som har rätt”. Kanske ett engångsvite? 

Visa att ni har modet att göra rätt – det vill säga att inte propsa på att skorstenen ska muras upp igen, till varje pris!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa