Campingen stängs inte för all framtid

Områdeschefen Mattias Albers på Kultur- och fritidsförvaltningen svarar på en tidigare insändare om Sundbyholms camping.

Områdeschefen Mattias Albers på Kultur- och fritidsförvaltningen svarar på en tidigare insändare om Sundbyholms camping.

Foto: Peter Larsson

Insändare2024-05-30 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyligen publicerade insändaren "Stängd camping leder till instängda äldre".

Tack för ditt engagerade inlägg om Sundbyholms camping. Det är tydligt att denna plats har en stor betydelse för dig och din familj, liksom för många andra. Kommunen sade upp avtalet med föreningen för ett par år sedan. Det är beklagligt att informationen inte nått alla medlemmar. 

Beslutet att göra om Sundbyholms camping och på så sätt möjliggöra mer korttidscamping har inte tagits lättvindigt. Föreningen har varit inbjuden att delta i förarbetet till "Planprogram Sundbyholm” som beslutades av Stadsbyggnadsnämnden i mars 2023. Där uttrycks bland annat att campingen ska utvecklas för att möta framtidens behov, med högre standard och kvalitet samt med fler dygnsplatser. Nya gång- och cykelstråk kommer också påverka campingens utformning. 

Drift av campingen kommer att upphandlas, vi arbetar just nu med kravställningar. Föreningen är välkommen att lämna anbud när det är dags. För att göra allt rätt innan upphandling måste campingen tömmas.

Campingen kommer inte att stängas för all framtid, så ni är välkomna tillbaka när den nya campingen öppnar.