Dags att damma av tigern?

Insändare 7 mars 2022 07:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tycker att vi borde besinna oss lite i vår nyhetsrapportering i Sverige. Tänk på att vi har en ryska ambassadör som sitter i Stockholm och rapporterar vidare till Kreml om vad som försiggår i här i landet. Till exempel så talar vi om precis vad vi kommer att skicka i bistånd till Ukraina och andra saker som inte borde vara ”allmän information”. 

Vi talar också om precis vad vårt försvar har för resurser och hur länge vårt försvar kommer att kunna stå emot en ev attack från Ryssland. Är Ryssland en vän? Nej, Ryssland är inte att lita på, det har dom ju visat klart och tydligt.

Ska vi gå med i Nato? Det vore ju tryggt och bra om vi redan vore medlemmar, men så är det ju inte. Med dom hot som Ryssland uttalat så är det ju otäckt att ta det steget. Måste vi diskutera det så öppet? Kanske måste vi det, när vi är en demokrati. 

Önskvärt vore att den frågan vore en svensk diskussion utan insyn från bland andra Ryssland. Önskvärt vore "att nu är vi medlemmar och så är det med det och det går inte att backa" och ryssarna får helt enkelt finna sig i, att så är det. 

För övrigt så tycker jag att svenska medier inte borde vara så ”på” när det gäller att få svar på frågor som gäller svenskt ställningstagande om vår säkerhet. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa