Dags att dra en rövare, Eskilstuna-Kuriren!

Tidigare tryckaren Johan Mets tycker att Eskilstuna-Kurirens papperstidning borde bli en gratistidning.

Tidigare tryckaren Johan Mets tycker att Eskilstuna-Kurirens papperstidning borde bli en gratistidning.

Foto: Malin Johansson

Insändare2024-04-22 06:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste Ansis Grinbergs insändare som handlade om att boende Kungsör inte längre ska få sin tidning i pappersformat. Ännu ett steg i avvecklingen av tidningen i pappersformat. Och visst förstår jag chefredaktören Ulrikas förklaring till att Eskilstuna-Kuriren är ett företag som måste gå runt.

Det är ju inte kul för den ansvarige som betalar ut lönen. Som känner sig tvungen att blunda. Blunda då det är dags att trycka på knappen för att se ifall pengarna ska räcka till semesterersättningen. 

Nej, dra en rövare i stället! Gör tidningen till en gratistidning! Prenumeranterna minskar ändå vartefter de dör. Inkomsten från prenumeranterna jämnar nog ut sig med fler annonser. Speciellt återkomst av matannonser. Större upplaga, ger det mer i presstöd?

Och för att hålla kostnaderna nere:

  • Gör tidningen till en kvällstidning (inte alla som har tid att läsa på morgonen).
  • Låt ungdomar få jobb med att dela ut tidningen efter skolan (alltid bra att få ungdomar att röra på sig, samt lära sig att tjäna sina egna pengar). 
  • Ändra från sex dagar i veckan till fem dagar i veckan (ob-tillägg som försvinner från diverse tjänster).

Papperstidningen ska inte fokusera på färska nyheter. I dag så kommer exempelvis inte alltid resultaten med i diverse sporthändelser. Papperstidningen ska i stället fokusera på att analysera. Alltså, varför resultatet i matchen/tävlingen blev som det blev. Vad gäller diverse brott, analysera även här. Bättre med en förklaring från polisen dagen efter – än bara ett konstaterande. Eller ofta som morgontidning, inget alls.

I e-tidningen ska naturligtvis det senaste skrivas vartefter saker och ting sker. Och de som vill hålla sig uppdaterade, ja de är nog villiga att betala för det också. Utebliven tidning under helgen bör även det generera i fler prenumeranter.