Dåligt att göra politiskt utspel om vaccin

Insändare 8 april 2021 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har en världsomspännande pandemi där människor dör som flugor och det enda som hjälper är vaccin som inte finns i tillräcklig mängd vilket är det största problemet.

Då kommer moderaten Kristersson och SD Åkesson med utspel för att skaffa sig politiska poäng. Kristersson påstår att Sverige skulle köpt vaccin vid sidan av EU inköp, hade det lyckats hade några andra blivit utan. Min uppfattning är ju att Moderaternas hjärtefråga är egoism och att pengar ger dem möjlighet förverkliga sig ”själv” gärna på andras bekostnad.

När Kristersson slänger ur sig ett sådant påstående kan han göra det utan risk, det låter bra men han behöver aldrig bevisa att det skulle gå och köpa något vaccin på någon marknad.

Åkesson vill ställa regeringen till svars för pandemihanteringen och det låter ju bra men till inget förpliktigande.

Jag avundas inte de som arbetar så mycket det kan, på olika plan, för att bemästra alla problem som dyker upp med muterade virus och vaccinproducenter som inte får fram tillräckligt med vaccin.

Jag tycker att det är dåligt att göra sådana utspel i dessa tider. Ni placerar er därmed i samma låga klass som Ebba Busch.

Ämnen du kan följa