Därför gick vi inte emot köpet av padelhallen

Lars Larsson och Lokalpartiet valde att inte gå emot köpet av padelhallen.

Lars Larsson och Lokalpartiet valde att inte gå emot köpet av padelhallen.

Foto: Anna Hübsch

Insändare2024-10-01 08:50
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Fullmäktige klubbade Strängnäs kommuns köp av padelhallen för 33,5 miljoner kronor. Lokalpartiet valde att inte gå emot köpet, eftersom fylligare beslutsunderlag kom oppositionen till del i elfte timmen.

Frågan om köpet av padelhallen är ett typiskt exempel på M+S-majoritetens okonstruktiva "hysch hysch-politik". Även om oppositionen känner igen M+S på gången, från fjärrvärmeförsäljning till badhusfråga, undrar vi varför man inte genast visar upp sina kort?

Vi i Lokalpartiet är inte farliga. Vi tar gärna del av underlag, beräkningar och analytiska argument tidigt i processen. Se bara vilken röra det blir när delar av oppositionen skall begära återremiss och Liberalerna ropar ut att Strängnäs är en diktatur (sic).

När majoriteten äntligen redovisar sina planer och argument, överröstas de lätt av ett ihåligt skrammel från demokratiburken. Är sen argumenten bra, som i det här fallet, hörs skramlet mest ändå.

Vi delar inte alls Liberalernas Bo Baldersonska politikinställning att majoriteten i alla lägen skall röstas emot. Hela den här dansen är ovärdig en modern kommun och faktiskt en misshushållning med människors politiska engagemang.

Lokalpartiet struntar i prestigen. När väl goda argument och analyser såg dagens ljus hade vi ingen anledning att rösta emot. Vi vill alltid invånarnas bästa.

Med tidigare insyn för oppositionen, får vi en lugnare och mer konstruktiv politik. Men Liberalerna får skärpa upp sig.