Därför kommer jag inte att rösta på SD

SD vill även minska invandringen genom att ej ge asyl till hbtq personer samt de som konverterat till en annan religion, skriver Karin Johansson, Eskilstuna.

SD vill även minska invandringen genom att ej ge asyl till hbtq personer samt de som konverterat till en annan religion, skriver Karin Johansson, Eskilstuna.

Foto: Christine Olsson/TT

Insändare2022-09-09 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att SD är ett parti med rasistiska tendenser är ju vida känt i vårt land. Dessutom har dom på sista tiden utökat sin repertoar med olika förslag att: Döpa om kriminalvården till "straff verket" enligt SD:s partiordförande Jimmie Åkesson som tycker att internerna på fängelset inte ska vårdas utan straffas, en mycket märkligt uttalande eftersom ett frihetsberövande är ett av många straff som följer på att vara inlåst. Vilket innebär att dom även kan förlora sin familj, arbete, vänner och i vissa fall sin bostad.

Kriminalvårdens främsta uppgift är att sträva efter att internerna med rätt rehabilitering, inte ska bli en sämre människa när dom kommer ut. Det hjälper inte alltid alla tyvärr, men målet är ju att fler ska få chansen till ett avkriminaliserat liv efter avtjänat straff.

SD vill även minska invandringen genom att ej ge asyl till hbtq personer samt de som konverterat till en annan religion. Det innebär att SD i princip är emot religionsfrihet och rätten att älska vem man vill. Vilket skulle medverka till att dessa personer som inte har rätt att få asyl i Sverige skulle tvingas att återvända till sitt hemland där religionsfrihet och sexuell läggning är straffbart.

Jag hoppas att och tror att SD: förslag hamnar i papperskorgen där det hör hemma, för än så länge lever vi i ett öppet samhälle där vi accepterar att varje människa får tro, tycka och känna vad vi vill.

Därför kommer jag av många skäl inte rösta på SD den elfte september.