De blåbruna kommer avslöja sin inkompetens på kort tid

Insändare 15 oktober 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag läste med stor förnöjsamhet B Wahlströms svar på mitt lilla genmäle till de missförstånd han skrev i en tidigare artikel.

Jag är inte alls säker på att han kommer att förstå mina rader eftersom han redan målat in sig i det hörn varifrån det mest politiskt inskränkta härstammar.

Jag vill börja med att tacka för beskyllningen om att en del av det jag skrev beror på ungdomligt oförstånd. Smickrande för den som är näst intill 80 år. 

B Wahlström skriver vidare att han med sin insändare inte ville trampa någon/mig på tårna eftersom han egentligen bara ville klargöra för läsarna varför det gick så illa för Socialdemokraterna i senaste valet. Att trampa mig på tårna gör inget eftersom B Wahlström i detta fall är en lättviktare. Jag blir således varken störd eller drabbad av ömhet.

Socialdemokraternas dryga 30% är väl inte så dåligt med tanke på att de likt Don Quijote slogs mot väderkvarnsliknande politiker som sällan eller aldrig höll sig till sanningen, är svekfulla och knappast heller eftertänksamma. Nästan en tredjedel av Sveriges befolkning förstår trots allt skillnad mellan demokrati och nyssnazism. Jag är alldeles övertygad om att de blåbruna kommer att avslöja sin inkompetens på kortare tid än två mandatperioder, ja långt kortare tid.

Du skriver vidare att vi har samsyn angående polisen och att det inte var helt rätt av Alliansen att minska polisens numerär. Nu är du alldeles för mjuk, för diplomatisk och för förlåtande i din framtoning. Ingen regering har gjort större klavertramp när det gäller polisen än vad Alliansen gjorde. De eliminerade polisutbildningen till ett minimum, de tillät att alla de allra mest rutinerade poliserna slutade och de organiserade polisen till ett jättefiasko. Att säga att detta ”inte var helt rätt” är dagens understatement.

Att påstå att Sverige är perfekt är att ta i men när jag anser att Sverige fungerar bra så menar jag det och då i jämförelse med alla andra länder. Bortsett från gängbrottsligheten minskar brottsligheten och Du kan väl inte mena att brottsligheten ska dömas efter gängbrottsligheten som bara utgör någon promille av totalen.

Jag förstår inte varför regeringen ska belastas för att Du hört något om ”elpriserna sänks i morgon för jag tror det blåser då”. Jag håller med om att uttrycket liknar ett aprilskämt men är detta regeringens fel?

Därefter ställer Du några frågor om sjukvården, mödravården och kriminalvården fungerar och mitt svar är att det fungerar men kan bli bättre. Men inget kommer att bli bättre med en blåbrun regering, om Du inte bara tänker på din pension som Jimmy Åkesson vill höja (handlar nog egentligen om att han vill köpa din röst). Vilka andra länder menar du fungerar bättre än Sverige?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa