Demokratin bygger på folkviljan

Insändare 26 april 2022 07:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Är det detta samhället vi vill ha?", publicerad den 21 april. Signaturen Monica skriver att socialdemokraterna genom justitieminister Morgan Johansson hotar vår demokrati genom att han mörkar våldet i vårt svenska samhället. 

Jag undrar var du har hämtat den informationen från? Det kan i alla fall inte vara från säkra källor från radio, tv och tidningar eftersom dom ständigt rapporterar om våldet i vårt samhälle.

Dessutom finns det inget parti i vår riksdag som förespråkar våld och mord, alla vill motverka detta beteende på olika sätt bland annat genom att anställa fler poliser och fånga upp unga personer i riskzonen innan de riskerar att fastna i tunga kriminella kretsar. Men tyvärr kan inte brottsligheten försvinna på en kafferast och vi vuxna har också ett ansvar att se till att inte fler ungdomar hamnar på glid.

Slutligen vill jag än en gång understryka att även om demokratin inte är perfekt så är bygger den på folkviljan att bestämma vem som ska regera i landet, i motsats till diktaturen som många människor ständigt tvingas leva i.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa