Demokratin smulas sönder av hot och hat

Att demokratin smulas sönder bit för bit av hot och hat är det största samhällsproblemet, skriver Anette.
Bilden: Stockholm 2018. Riksdagens talman Andreas Norlén och professor emeritus Christina Florin inviger utställningen "Ja, må den leva! Demokratin uti hundrade år" på Mynttorget i Gamla stan i samband med riksdagens firande av demokratin.

Att demokratin smulas sönder bit för bit av hot och hat är det största samhällsproblemet, skriver Anette. Bilden: Stockholm 2018. Riksdagens talman Andreas Norlén och professor emeritus Christina Florin inviger utställningen "Ja, må den leva! Demokratin uti hundrade år" på Mynttorget i Gamla stan i samband med riksdagens firande av demokratin.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Insändare2022-04-26 07:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Är det detta samhälle vi vill ha?", publicerad den 21 april. Att demokratin smulas sönder bit för bit av hot och hat som riktas mot förtroendevalda, medier, andra samhällsviktiga yrkesgrupper och privatpersoner, är det största samhällsproblemet.

I ett demokratiskt samhälle ska inte kollektiva bestraffningar existera. Inte heller att en partiledare som Jimmie Åkesson tar sig friheten att predika om att "Sverige är fullt".  Eller att sympatisera med ledare i länder där pressfrihet inte får existera. Det är ett hot mot demokratin. Att sedan svartmåla Sverige på olika forum, som ett land där allt är rena katastrofen är avskyvärt.

En som kommer att rösta i september, men absolut inte på Sverigedemokraterna.