Den galne Putin och hans modiga pojkar

Signaturen "Soldaten" beskriver kriget i Ukraina och undrar varför Jeltsin valde en galning som sin efterträdare.
Bilden: Från Mariupol, tisdag den 19 april.

Signaturen "Soldaten" beskriver kriget i Ukraina och undrar varför Jeltsin valde en galning som sin efterträdare. Bilden: Från Mariupol, tisdag den 19 april.

Foto: Alexei Alexandrov

Insändare2022-04-22 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Putins pojkar, soldater och officerare krigar i Ukraina men lyckas inte särskilt bra. Putins pojkar har fått ordern att främst anfalla de civila, bostäder, skolor, sjukhus, förskolor. Putins modiga soldater fångar främst in de civila, misshandlar dem och binder sedan deras händer och skjuter dem i huvudet. Till slut fylls gatorna med liken som Putins pojkar avrättat. 

Därefter söker de igenom lägenheterna, förstör och stjäl sedan allt av intresse, även enklare föremål. Putins pojkar är fattiga och i deras ögon är en porslinstallrik eftertraktad. Putins modiga pojkar för ett krig som hör hemma i medeltiden. Ledaren, den lille Putin, myser och tänker på de stunder han i KGB:s mörka fängelseutrymmen torterade, förgiftade och mördade de oskyldiga.

Jeltsin, varför valde du premiärminister Putin till din efterträdare och samma kväll ångrade valet? Tråkigt att du inte valde en humanist i stället för en galning.