Det behövs mer idrott i skolorna

Insändare 17 maj 2022 07:31
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så blev Eskilstuna återigen centrum för Sveriges Basketungdom. Tänk så härligt att se alla dessa skötsamma ungdomar översvämma vår stad.

Kan inte politiker på alla nivåer, skolan, socialtjänsten, polisen och alla andra beslutsfattare se hur positivt det blir när idrotten tar hand om ungdomarna!

Det måste beredas plats för mer idrott i skolorna, redan från årskurs ett.

Idrottsföreningarna måste få komma in i skolorna och berätta om den gemenskap som klubbarna skapar och vilka möjligheter idrotten skapar i form av resor och möjligheter att få träffa likasinnade, till och med utomlands.

Alla ungdomar måste få möjlighet att prova på olika sporter och kanske hitta sin favorit. Idrottsföreningarna har ledare som vet hur man tar hand om sina nya medlemmar och kan vidareutveckla talanger.

Idrottsföreningarna borde få ekonomiskt stöd från stat/region/kommun för att kunna bedriva kampanjer i skolorna. Gympalärare i all ära, men när det gäller olika sporter så är klubbarna bäst på att förklara och träna upp ungdomarna.

Samhällsekonomiskt måste det vara ren vinst för varje ungdom som håller på med idrott, istället för att driva runt i ”kriminella” gäng nattetid och förstöra egendom på stan.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Gymnasiependlare är trötta på tågstrulet – Linnea, 18: "Fick problem med diabetesen"

Gymnasiependlare är trötta på tågstrulet – Linnea, 18: "Fick problem med diabetesen"

Insändare: Förebygg gängkriminalitet med idrottspeng

Förebygg gängkriminalitet med idrottspeng

Minnesord Gunnel Storm

Minnesord Gunnel Storm